5 gode råd til din professionsbacheloransøgning

Vil du gerne søge ind på en professionsbacheloruddannelse til sommer, men er du i tvivl om, hvordan du gør? Læs vores guide, hvor du får fem hurtige og brugbare tips til din professionsbacheloransøgning.

Når du er færdig med din erhvervsakademiuddannelse, kan du starte på en professionsbacheloruddannelse (også kaldet en top-up). Der gælder dog en række krav og regler, som du skal have styr på, inden du skriver din ansøgning. 

For at hjælpe dig godt på vej har vi lavet denne guide, som klæder dig godt på til at gå i gang med din PBA-ansøgning.

5 gode råd til din ansøgning

 1. Du skal søge ind via ansøgningsformularen her på cphbusiness.dk. Ansøgningsfristen er 1. juli kl. 12, og det gælder også, selvom du allerede er studerende på Cphbusiness.
 2. Hvis du allerede har taget eller er i gang med en erhvervsakademiuddannelse på Cphbusiness, behøver du ikke indsende dit eksamensbevis.
 3. Vi anbefaler, at du skriver en motiveret ansøgning. Din motivation skal skinne igennem, og du skal holde dig på maks. én side. En stærk ansøgning er konkret og har fokus på følgende:
  • Hvorfor ønsker du at søge ind på netop denne uddannelse?
  • Hvad kan uddannelsen give dig?
  • Hvad kan du bruge uddannelsen til i fremtiden? 
 4. Du bliver krediteret for både relevant og ikke relevant erhvervserfaring, men husk at dokumentere det. Det er ikke nok at vedlægge et CV eller at skrive i den motiverede ansøgning, at du har arbejdet i et år. Det skal dokumenteres med en underskrevet/stemplet anbefaling, hvor varigheden fremgår, eller med første og sidste lønseddel. Har du været i militæret, skal du sende dit uddannelsesbevis. Tidsforløbet skal være på min. tre måneder, og erhvervserfaring skal være foregået i tiden under din erhvervsakademiuddannelse eller efter.
 5. Husk at sende dokumentation for andre relevante aktiviteter. Vi vil meget gerne vide, hvis du har haft ophold i udlandet, været på højskole eller lavet frivilligt arbejde. Tidsperiode på min. 3 måneder skal fremgå. Dokumentér også gerne, hvis du har taget relevante eller ikke relevante kurser, fag eller hele uddannelser, da det også kan indgå i vurderingen af din ansøgning.

Få hjælp til at søge ind på en professionsbachelor

Vil du gerne søge ind på en professionsbacheloruddannelse på Cphbusiness, men er du i tvivl om, hvordan du gør? Så tag et kig på vores ansøgningsguide, hvor du hurtigt og nemt kan få overblik over din vej til optagelse.

Gå til ansøgningsguiden

Har du brug for personlig hjælp fra én af vores specialister i optagelse? Så kontakt Optagelseskontoret på e-mail eller telefon. De kan fortælle dig meget mere om, hvordan du søger ind på en professionsbachelor.

Kontakt Optagelseskontoret