Anne Essenbæk Toftbjerg

Lektor

Anne forsker og underviser i ledelse og kommunikation på Cphbusiness. Hun er én af Cphbusiness' stærkeste eksperter inden for HRM og ledelse af unge.

Anne har tidligere arbejdet med HR i bl.a. bilbranchen og nu som selvstændig ledelseskonsulent. Hun har gennem hele sin karriere haft fokus på de menneskelige ressourcer i organisationen.

Som underviser er Anne opmærksom på den enkelte. Hun har selv stået i mange af de situationer, som hendes studerende oplever, og hun forsøger altid at koble teorien med konkrete eksempler fra de studerendes egen hverdag. Hun er kendt for at være lyttende og nærværende, og hendes undervisning er kendetegnet ved, at der er en tryg stemning med plads til dialog.

Ekspert inden for:

  • Ledelse
  • Human ressource management
  • Ledelse af unge
  • Procesfacilitering
  • Coaching

Mød Anne

Det siger de studerende om Annes fag
Jeg har fået stort udbytte af faget 'procesfacilitering'. Jeg blev introduceret til både teori og praktisk anvendelige metoder, og ikke mindst diskussionerne kursusdeltagerne imellem gav et værdifuldt indblik i andre erhvervsrelaterede udfordringer. Som erfaren projektleder var det inspirerende at blive udfordret på sin vanetænkning, og da både undervisning og eksamen er meget erhvervsorienteret, har jeg kunnet anvende min nye viden med det samme.
Annette Buusman
International Trial Manager
Novo Nordisk A/S

Projekter

SMV3

Jan. - jun. 2021

Vis mere Vis mindre

I forskningsprojektet har Anne været med til at udvikle en ny projektledelsesmodel, FLUX-modellen. FLUX-modellen er udviklet særligt til små og mellemstore virksomheder og sætter fokus på, hvordan virksomhederne kan optimere den måde, de arbejder med projekter på. Flere end 50 interviews med 37 forskellige virksomheder har været en del af forskningsprojektet.

Læs mere om projektet ›

Ledelse af unge

Maj - dec. 2017

Vis mere Vis mindre

Anne var med til at undersøge, hvordan ledere kan fastholde unge medarbejdere, hvordan man sikrer en effektiv arbejdsindsats, og hvordan man som leder får bragt de unges potentiale i spil.

Læs mere om projektet ›

Unge ledere

Feb. - dec. 2020

Vis mere Vis mindre

Der er i dag færre unge ledere i Danmark under 35 år end for 10 år siden, og mange unge fravælger helt lederrollen eller afbryder deres lederkarriere allerede efter deres første job. I forskningsprojektet satte Anne fokus på, hvilke årsager der ligger bag de unges fravalg af ledervejen, men samtidig også, hvad der kendetegner de unge ledere, som trives i deres lederrolle.

Læs mere om projektet ›

Publikationer

Certificeringer

Life and Business Coach

Manning Inspire

Master Coach

Manning Inspire

DiSC-certificeret

S&E IQ-certificeret

Erhvervserfaring

Selvstændig ledelseskonsulent og underviser

Cphbusiness

2017 -

Senior HR-konsulent

Nykredit

2016

HR-chef

Semler Retail A/S

2015

Uddannelseschef

Audi

2007 - 2015

Uddannelseskonsulent

TACK International

2006 - 2007

Uddannelse

Cand.ling.merc. i virksomhedskommunikation

Aarhus Universitet

2006

Bachelor i humanistisk informatik

Aalborg Universitet

2004

Mediekoordinator

Aarhus Business College

2001