Henrik Skou Hansen

Adjunkt

Henrik er én af Cphbusiness' stærkeste eksperter inden for ESG-rapportering og økonomistyring.

Henrik har opbygget erfaring med regnskab og økonomistyring i forskellige virksomheder og brancher, hvilket gør det naturligt for ham at knytte sin undervisning til de studerendes dagligdag.

Henrik har i de senere år fået en interesse for ESG-rapportering og har i 2023 udgivet en undervisningsbog inden for området. I øjeblikket skriver Henrik på en lærebog, som omhandler økonomistyring i private og offentlige virksomheder.

Som underviser er Henrik lyttende og anerkendende. Han vægter inklusion højt, uanset baggrund eller arbejdssituation, og Henrik prioriterer at inddrage de studerendes egne erfaringer i undervisningen. I Henriks klasseværelse kan du forvente en behagelig og tillidsfuld atmosfære, hvor der også er plads til humor.

Henrik er kendt for at anvise redskaberne til, at de studerende kan få topkarakter, men Henrik respekterer og anerkender, at der skal være plads til alle i hans undervisning.

Henrik fungerer som censor ved en række uddannelser og er også censorformand. Ved siden af arbejdet interesserer Henrik sig bl.a. for start-up- og scale-up-virksomheder og er med-investor i flere start-up-virksomheder.

Ekspert inden for:

  • Økonomistyring i private virksomheder
  • Økonomistyring i offentlige myndigheder (kommune og stat)
  • Revisors rolle og ansvar
  • Eksternt regnskab
  • ESG-rapportering

Projekter

ESG i revisionsbranchen

Projektleder

2023 - 2024

Vis mere Vis mindre

ESG er et begreb for særligt større virksomheder, der formidler deres arbejde med bæredygtighed. Som noget nyt skal revisionsbranchen også til at gøre det. I projektet undersøger Henrik, hvilke udfordringer der er for den finansielle sektor i relation til ESG- og bæredygtighedsrapportering.

Læs mere om projektet ›

Publikationer

Erhvervserfaring

Adjunkt

Cphbusiness

2022 -

Adjunkt

Zealand

2021 - 2022

Administrationschef

Ulykkespatientforeningen

2020 - 2021

Økonomichef

Københavns Vestegns Politi

2015 - 2022

Regnskabschef og teamleder

Statens Administration,

2013 - 2015

Administrationsleder

Københavns Kommune

2008 - 2013

Uddannelse

HD (R)

Aarhus Universitet

2019

Cand.comm i offentlig administration og kommunikation

Roskilde Universitet

2008