Nyuddannede laboranter holder foredrag

Serife Gül og Corinne Hansen har læst sammen og har besøgt deres gamle skole for at holde foredrag for de studerende på Cphbusiness Laboratorie og Miljø.

04. marts 2013

Serife Gül og Corinne Hansen har læst sammen og i øvrigt arbejdet meget sammen under studiet. Begge blev færdige i januar 2013.

Serife har været i praktik på SSI i Hillerød, mens Corinne har været i praktik på Novo Nordisk A/S. Begge har fået ansættelse på deres praktiksted efter endt eksamen.

Inddelte stammer i nye stereotyper

Serife har arbejdet med forskellige stammer af Streptococcus agalactiae, og hun fandt i sit afgangsprojekt ud af, at stammerne kunne underinddeles i nye serotyper.

Serife blev derfor inviteret til at holde foredrag om sit projekt for de studerende på 2. semester, der i tema 6 netop arbejder med antistoffer og antigener.

Serife fortalte også om sit praktikophold og gav gode råd om ansøgninger.

Forsøg med celledyrkning

Corinne har arbejdet med celledyrkning i sit afslutningsprojekt.

Cellerne blev brugt til forsøg med nye varianter af kendt medicin, og man kan derfor i de indledende faser spare på brugen af forsøgsdyr.

Corinne holdt foredrag for 3. semester, som for tiden netop er i gang med at lære at dyrke celler. Også Corinne fortalte om sit praktikophold og gav gode råd.

De studerende er glade for at høre om hvilke forskningsområder, og hvilke jobsituationer, man kan komme ud for som laborant.

- Det kan godt være lidt skræmmende at høre hvor meget, færdige laboranter kan efter et år i praktik, men man må jo bare tænke at vi sikkert kan noget tilsvarende om et år, udtaler Erling Rasmussen fra 3. semester.