Bioporto Diagnostics vandt Årets Businesspraktik

Vinderen af Årets Businesspraktik blev BioPorto Diagnostics, der mandag den 29. juni 2015 modtog prisen.

30. juni 2015

Foto: Executive Vice President Sales, Finn Fjorder, får overrakt diplom og kage af Nuncan Obiero Livanza og Ole Gram-Olesen. Se videoen nedenfor: Årets Businesspraktik 2014/2015 - Vinderen overraskes..

- Hvor er vi stolte, sagde Finn Fjorder, Executive Vice President Sales i BioPorto Diagnostics, da han netop var blevet overrasket af sin tidligere praktikant, Nuncan Obiero Livanza, og rektor på Cphbusiness, Ole Gram-Olesen.

Biotech-virksomheden var sammen med Mærsk, Nordea, Visma og danbolig blandt de fem finalister til at vinde prisen, Cphbusiness har stiftet, som uddeles for første gang i år. Prisen sætter fokus på det gode praktikforløb, og det er de tidligere praktikanter selv, der har nomineret virksomhederne.

- Praktikanterne betyder meget i BioPorto Diagnostics. De kommer med nyt liv og går til opgaverne på en anden måde end de fastansatte. Og selvom det er et stort arbejde at have praktikanter, giver de endnu mere igen. Derfor er det også stort at modtage denne pris, siger Finn Fjorder.

Det gode praktikforløb

Det er studerende på Cphbusiness, der har været i praktik i efteråret 2014 og i foråret 2015, der har kunnet nominere deres praktikvirksomhed til Årets Businesspraktik. Det har 107 gjort, og efter en udvælgelsesrunde af praktikvejledere og faglige vejledere fra Cphbusiness Studie og Karriere blev finalefeltet fundet.

Årets Businesspraktik blev vurderet på den personlige og faglige udvikling, den sociale oplevelse og på værdiskabelsen for virksomheden. Den endelige beslutning blev taget af en uafhængig jury, der mødte alle praktikanterne og spurgte ind til forløbene.

- Udover at de formelle rammer var på plads for et godt praktikforløb, så var BioPorto Diagnostics dygtige til at spotte Nuncans potentiale og få det realiseret gennem opgaver og projekter, der både var til gavn for Nuncan selv, men så sandelig også for virksomheden. Og så kan vi ikke komme tættere på mål for et godt praktikforløb, siger Ole Gram-Olesen, rektor for Cphbusiness og medlem af juryen, der også bestod af Stina Vrang Elias, administrerende direktør i Tænketanken DEA, Nikolaj Lubanski, direktør for talentudvikling i Copenhagen Capacity, og Sophie Hoffmann, formand for Cphbusiness Students.

Praktikken er central

Det er første år, Årets Businesspraktik-prisen uddeles. Prisen er stiftet af Cphbusiness med det formål at sætte fokus på praktikforløbenes centrale rolle i uddannelserne og den forbindelse, de skaber mellem uddannelse og erhvervsliv.

- Erhvervsakademierne uddanner til praktik i det private erhvervsliv. Praktikken er utrolig værdifuld for de studerende og for virksomhederne, forklarer jurymedlem og rektor på Cphbusiness, Ole Gram-Olesen.

Det er praktikanterne selv, der har indstillet virksomhederne, og for Nuncan Obiero Livanza fra Kenya, der var i praktik i BioPorto Diagnostics under sin professionsbacheloroverbygning i International Sales and Marketing Management, har praktikforløbet betydet meget.

- Det vil altid være en del af mit liv, og jeg vil tage det med videre. Så det var bestemt dejligt at netop BioPorto Diagnostics vandt, siger han.