Inkubatorvirksomheder vinder kategorier ved regionsmesterskab i entreprenørskab

Konsus og Ideel Coffee fra iværksætterfællesskabet Inkubatoren på Cphbusiness har vundet hver sin kategori ved det regionale mesterskab i entreprenørskab og er dermed i finalen til DM i maj.

04. maj 2020

Virksomhederne Konsus og Ideel Coffee, der er en del af Cphbusiness’ iværksætterfællesskab Inkubatoren, dystede den 29. april mod andre entreprenante studerende fra hele Sjælland i en online udgave af det regionale mesterskab i entreprenørskab 2020.

Og de tog derfra med både en samlet andenplads og sejr i to kategorier.

Bæredygtighed i fokus

Konsus er stiftet af de tre studerende Gustav Bang, Louis Hellmann og Petros Maravelakis fra professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship på Cphbusiness og er et konsulenthus, der rådgiver almene boligselskaber i implementering af bæredygtige projekter ud fra FN’s verdensmål.

Konsus løb med andenpladsen i den samlede konkurrence og præmien på 5.000 kroner. Samtidig vandt virksomheden kategorien Service Innovation, og det blev modtaget med stor glæde, fortæller medstifter Gustav Bang.

- Det var en virkelig god oplevelse, og sejren betyder meget for os. Det har givet os en god læring, og vi bliver bedre til at formidle vores forretning ved at skulle pitche til og foran andre. Konkurrencer som den her giver os også god omtale, der helt klart vil hjælpe os, så vi tager det hele med, siger han.

Det er ikke kun dommerne til det regionale mesterskab i entreprenørskab, der kan se potentialet i virksomheden.

- Teamet bag Konsus er stærkt og brænder virkeligt for at udvikle bæredygtige projekter til boligselskaber. At de allerede har landet deres første kunde viser, at de har fundet et behov i markedet, siger projektleder Morten Dam Jespersen fra Inkubatoren på Cphbusiness.

De tre stiftere af Konsus: Gustav Bang, Louis Hellmann og Petros Maravelakis.

Læs mere om Inkubatoren på Cphbusiness her.

En kæmpe anerkendelse

Ideel Coffee er en virksomhed, der udvikler bionedbrydelige kaffekapsler, som kan komposteres i hjemmet.

Virksomheden er stiftet af de to studerende Bogdan Coste og Johan Fellmann fra den internationale linje på professionsbacheloruddannelsen i Innovation and Entrepreneurship på Cphbusiness og den tredje medstifter Lærke Voergaard.

Ideel Coffee vandt kategorien Greentech, og ifølge medstifter Bogdan Coste er sejren en kæmpe anerkendelse af deres arbejde.

- Det var meget overraskende, men virkelig fedt at vide, at andre også kan se det potentiale for virksomheden, som vi selv kan. Vi var lidt nervøse op til, og da vi så vandt, begyndte vi at skrige og juble helt vildt. Det var virkeligt fedt med den anerkendelse, og nu ved vi, at vi er på rette vej, siger han.

Morten Dam Jespersen fra Inkubatoren er enig i, at Ideel Coffee har fortjent anerkendelsen.

- Ideel Coffee bygger på et fundament af bæredygtighed. De har kun været en del af Inkubatoren i kort tid, men de har vist, hvor vigtigt det er at have et godt team, når man skal løbe en ny virksomhed i gang. De supplerer alle hinanden utroligt godt, siger han.

Ideel Coffee
De tre stiftere af Ideel Coffee: Johan Fellmann, Lærke Voergaard og Bogdan Coste.

Nu venter danmarksmesterskabet i maj

Begge inkubatorvirksomheder vandt i deres respektive kategorier, Service Innovation og Greentech, og har derfor kvalificeret sig til danmarksmesterskabet i entreprenørskab, der finder sted den 27. maj 2020.

Hos både Konsus og Ideel Coffee er der høje forventninger til DM.

- Vi glæder os vildt meget. Vi synes selv, at vi har et spændende produkt, så vi skal bare få andre til også at se det, da ikke alle synes, at det er så spændende at arbejde med det offentlige. Derudover så håber vi selvfølgelig på at vinde, siger medstifter Gustav Bang fra Konsus.

Han ser frem til at arbejde endnu mere med virksomheden, når alle tre stiftere benytter sig af muligheden for at komme i praktik i egen virksomhed på næste semester.

Også hos Ideel Coffee glæder de sig til den nationale konkurrence.

- Vi glæder os til at levere en stærk indsats og få alle til at forstå vores budskab og mærke vores passion. Det ville jo være ideelt at vinde, men bare at deltage i DM kan forhåbentlig åbne for spændende partnerskaber og gøre omverdenen opmærksom på vores virksomhed, siger Bogdan Coste.

Start Up Programme, en del af Fonden for Entreprenørskab, arrangerer regionsmesterskabet i entreprenørskab i samarbejde med virksomheden EY.

Bogdan Costes citater er oversat fra engelsk.