Iværksættere får verdensmålslegater

Tre virksomheder fra Inkubatoren på Cphbusiness er blevet tildelt Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondets verdensmålslegater.

13. januar 2021

Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondet er gået sammen om at uddele mikrolegater til unge iværksættere, der ønsker at skabe en bæredygtig forretning med direkte afsæt i FN's verdensmål.

Mange af virksomhederne i Cphbusiness' iværksætterfællesskab Inkubatoren arbejder med bæredygtige koncepter, og nu er tre af virksomhederne – Ideel Coffee, Twig og Konsus – blevet belønnet med verdensmålslegater for deres indsats.


Læs mere om Inkubatoren på cphbusiness.dk her: Inkubatoren.


Ideel Coffee har vundet en konkurrence og modtaget et verdensmålslegat på 30.000 kroner. Twig er gennem en ansøgning blevet tildelt et mikrolegat på 25.000 kroner, og på samme måde har Konsus fået et legat på 30.000 kroner.

Mød iværksætterne

Her kan du møde iværksætterne og blive klogere på, hvad virksomhederne laver, hvad de har fået ud af at være en del af iværksætterfællesskabet Inkubatoren på Cphbusiness, og hvad de vil bruge legatkronerne til:

Ideel Coffee

Ideel Coffee producerer bionedbrydelige kaffekapsler og vil bruge verdensmålslegatet til at udvikle deres produkt – der er tæt på at blive lanceret – i samarbejde med slutbrugerne.

Se mere fra Ideel Coffee på ideel-kaffe.dk her: Ideel Coffee.

Twig

Twig producerer naturlige og bæredygtige tandbørster, og mikrolegatet skal blandt andet gå til at indsamle og teste data til videreudvikling af deres bæredygtige produkter og optimere kvaliteten.

Læs mere om Twig på twigtoothbrush.dk her: Twig.

Konsus

Konsus rådgiver almene boligselskaber inden for bæredygtighed og er ved at udvikle en software, der skal gøre det lettere for de bygningsansvarlige at reducere blandt andet klimaaftryk. Verdensmålslegatet skal bruges til at sætte skub i udviklingen af den software.

Konsus

Citat: Det skal være ukompliceret for bygningsansvarlige at forstå og reducere klimaaftryk og forbrugsudgifter forbundet med driften, og det hjælper vi dem med.

Citat: Vi modtog et verdensmålslegat på 30.000 kroner, og det er hamrende fedt med den anerkendelse og viser, at vi er ved at ramme noget rigtigt interessant.

Citat: Inkubatoren er en værdifuld ressource for os at kunne trække på, både mht. lavere udgifter og professionel sparring, men så sandelig også for den generelle trivsel og gode stemning.

Læs mere om Konsus på konsus.dk her: Konsus.

Om Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondet

Læs mere om Fonden for Entreprenørskab på ffe-ye.dk her: Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondet på tuborgfondet.dk her: Tuborgfondet.