Sommerkurser løfter studerende: – Fedt at få genopfrisket det hele

Ekstra kurser for studerende på uddannelserne miljøteknolog og laborant på Cphbusiness har hjulpet dem både fagligt og socialt.

30. august 2021

Studerende fra erhvervsakademiuddannelserne miljøteknolog og laborant har denne sommer brugt dele af deres ferie på at genopfriske deres fag på Cphbusiness Laboratorie og Miljøs sommerkurser i Hillerød.

Idéen med de ekstra kurser er at give de studerende muligheden for at indhente noget af det, som coronavirus har spændt ben for. Både fagligt og socialt.

På sommerkurserne har de studerende fra uddannelsen miljøteknolog beskæftiget sig med naturen i Danmark og fx flora, fauna, biodiversitet og økologi, mens de studerende fra laborant har fordybet sig i apparatteknik.

Og det har været en succes, fortæller 28-årige Mike Poul Lydeking. Han studerer på erhvervsakademiuddannelsen miljøteknolog og har blandt andet brugt kurset på at dykke yderligere ned i prøvetagning.

– Det er superfedt at have noget mere tid til at lave prøverne og få det hele genopfrisket, da vi skal igennem meget i løbet af den normale undervisning. Og jeg tror, at netop prøvetagning er noget, som mange af os skal lave i praktikken, og når vi er færdige med studiet, siger han.

32-årige Pernille Helbech Larsen læser også miljøteknolog og skal snart i praktik. Hun deler Mike Poul Lydekings begejstring for sommerkurset i Hillerød.

– Jeg skal lave netop prøvetagning i min praktik, så det er rart at få genopfrisket det hele. På grund af coronavirus havde vi ikke så meget praktisk arbejde på første semester, så det giver virkeligt noget at arbejde koncentreret på et lille hold, hvor vi har god tid til at få vist tingene og stille spørgsmål, siger hun.


Læs mere om erhvervsakademiuddannelsen miljøteknolog og erhvervsakademiuddannelsen laborant på cphbusiness.dk her:

Miljøteknolog | Cphbusiness
Laborant | Cphbusiness


Gavner både fagligt og socialt

Lektor Søren Thromsholdt Christensen er en af de undervisere fra Cphbusiness Laboratorie og Miljø, der har været tilknyttet kurserne. Han fortæller, at coronavirus er skyld i, at mange af de studerende kun har været på Cphbusiness Laboratorie og Miljø i tre måneder fysisk.

– Så det er fedt for vores studerende også at få noget socialt sammen og få lært hinanden endnu bedre at kende på de her sommerkurser. Det er en glæde i sig selv at høre og mærke på de studerende, at det er sjovt for dem at være her. Og jeg kan se, hvor meget de nyder at få genopfrisket forskellige ting, siger han.

Pernille Helbech Larsen er en dem, der har nydt at bruge noget af sin sommerferie på at fokusere på sit fag under åben himmel.

Det er dejligt at komme ud i naturen, se noget nyt og lave noget praktisk arbejde, da det også er det, som jeg gerne vil, når jeg er færdiguddannet. Og så har det været fantastisk hyggeligt med klassekammeraterne og en god glidende overgang fra sommerferie til praktikforløb.
Pernille Helbech Larsen
Studerende
Miljøteknolog

Det er Mike Poul Lydeking enig i.

– Det er fantastisk at få lov til at komme udenfor hver dag og undersøge naturen. Og så er det dejligt at have god tid til at snakke med hinanden og underviserne og hygge med sociale ting som morgenkaffe, basser og fælles frokost, siger han.


Læs om Cphbusiness' fuldtidsuddannelser på cphbusiness.dk her:

Erhvervsakademiuddannelser | Cphbusiness
Professionsbacheloruddannelser | Cphbusiness