Vinder af undervisningspris: Vores studerende kan mere, end de tror

Lektor Just Kjærgård Pedersen blev indstillet af både kolleger og studerende og skal nu dyste med vinderne fra de syv andre erhvervsakademier om den nationale titel til Undervisningsprisen 2022.

27. januar 2022

Just Kjærgård Pedersen (midt) blev overrasket under et møde med områdechef Susanne Rievers (t.v.) og programleder Sven-Eric Bertelsen (t.h.). Foto: Line Louise Hansen.


- Det er jeg beæret over, for der er andre gode kandidater til prisen end mig. Jeg er privilegeret ved at have et godt team og nogle gode studerende, som gør det let for mig at spille mig selv og dem gode, siger lektor Just Kjærgård Pedersen.

Siden december 2021 har studerende og ansatte på Cphbusiness kunnet indstille undervisere til prisen, som Uddannelses- og Forskningsministeriet står bag. En lokal jury på Cphbusiness har nu udpeget en vinder blandt de nominerede, og i foråret vælger en national jury så den af de lokale vindere på erhvervsakademierne, der skal modtage den endelige pris.

Vores studerende kan mere, end de tror

Undervisningsprisen er stiftet for at sætte fokus på vigtigheden af god undervisning, og netop kvaliteten af Just Kjærgård Pedersens undervisning er en bevæggrundene i indstillingerne fra kolleger og studerende.

- Jeg har den holdning, at vores studerende kan mere, end de tror. Det handler om at sende dem derudad, siger lektoren.

Han fremhæver struktur, facilitering og fagligt fællesskab som noget af det, der skaber god læring, og som de studerende får ved at gå på Cphbusiness frem for blot at læse sig til viden. At udstikke en retning, men samtidig give plads til, at den studerende finder sin egen vej. Det lykkes særligt, når de studerende oplever, at de kan give brugbar feedback til hinanden.

- Over for de studerende har jeg fokus på at sikre, at de får en passende svær opgave. For hvis du ikke tager vægte, der er lidt tungere end dem, du tog sidste gang, så får du ikke større muskler. Det gælder også hjernemusklen, siger Just Kjærgård Pedersen, der heller ikke selv er bleg for at løfte de intellektuelle vægte.

Tætte bånd til branchen

Han er i gang med sit fjerde forsknings- og udviklingsprojekt på Cphbusiness, er valgt til censorformand for området handel og logistik på nationalt niveau og er blevet en del af juryen for Dansk Erhvervs E-handelsprisen. Og så har han været med til at starte professionsbacheloruddannelsen i e-handel op – et forløb, der har været meget udviklende, fortæller han.

- Her er vi løbet ind i en brancheorganisation, der har været virkelig god til at støtte op om uddannelsen, siger Just Kjærgård Pedersen med henvisning til Dansk Erhverv Digital Handel (tidl. FDIH), som blandt andet har inviteret studerende fra professionsbacheloruddannelsen i e-handel på Cphbusiness ind på Børsen for at modtage direkte feedback fra brancheorganisationens eksperter og medlemmer på webshops, som de studerende havde bygget.

- Det er bestemt en cadeau, når Niels Ralund (E-handelsdirektør i Dansk Erhverv Digital Handel red.) begynder at omtale os og sige, at vi gør et utrætteligt arbejde for at skaffe gode kandidater til branchen. Det er en ros, der er til at tage og føle på, siger han.

Undervisningsprisen 2022 uddeles til i alt syv undervisere fra den videregående uddannelsessektor, heriblandt én fra erhvervsakademierne. Modtagerne offentliggøres i juni 2022.