Rekordstort dansksproget optag på Cphbusiness

Cphbusiness oplever i sommeren 2022 et samlet fald i optaget, men de dansksprogede uddannelser har aldrig været mere populære.

28. juli 2022

28. juli 2022 har Cphbusiness optaget 2.315 kommende studerende gennem Den Koordinerede Tilmelding(KOT). Det er færre end de 2.472 og 2.512 optagne fra henholdsvis 2021 og 2020 – men ikke, hvis man vender blikket mod de dansksprogede uddannelser.

I 2022 har Cphbusiness nemlig lukket for alle engelsksprogede uddannelser via Den Koordinerede Tilmelding for at leve op til den politiske aftale, der på nationalt plan afskaffede knap 4.000 internationale studiepladser fra 2022.

- Det er så ærgerligt at sige farvel til de internationale studerende og de inspirerende studiemiljøer, vi har opbygget over mange år. Og jeg er ked af, at vi ikke længere kan tilbyde danske unge en international uddannelse på dansk jord, siger rektor på Cphbusiness, Ole Gram-Olesen.

Og det er ikke bare de studerende, der er dårligere stillet. Det er samfundet også.

- Det ærgrer mig også, at vi ikke kan levere både danske og udenlandske dimittender med international erfaring gennem hverdagen på studiet til det danske erhvervsliv. Det er en kompetence, der er efterspurgt, og som er med til at skabe den vækst, der bærer hele vores samfund, siger han.

I 2020 optog Cphbusiness 363 (213 via KOT) studerende på engelsksprogede uddannelser. I 2021 var tallet 426 (250 via KOT), men i 2022 bliver der blot optaget 36 studerende. Det er på den eneste tilbageværende engelsksprogede uddannelse, professionsbachelor i Web Development.

Ud over optaget via Den Koordinerede Tilmelding optager Cphbusiness også 499 studerende på professionsbacheloroverbygningerne, heraf de 36 studerende på Web Development.

Læs også: Solid søgning til Cphbusiness i sommeren 2022

Fordobling af optag i centrum af Hillerød

I Hillerød tegner sig der til et billede af solid vækst. Efter åbningen i 2021 er det kun gået fremad for Cphbusiness Hillerød, der ligger i SlotsArkaderne i centrum af Hillerød.

Efter en stor fremgang i ansøgere, kan afdelingen i år se frem til at modtage 202 nye studerende mod 101 sidste år.

Det er i høj grad erhvervsakademiuddannelsen finansøkonom, der medvirker til den samlede stigning. Uddannelsen retter sig mod en karriere inden for fx bank, ejendomshandel og forsikring og er en nyhed i Hillerød, hvor hele 80 kommende studerende kan se frem til en plads på studiet i efter sommerferien.

- Det er vi meget glade for. Det er en meget imponerende tilslutning til uddannelsen, og foruden at komme den enkelte studerende til gode ved at have valgt en god start på karrieren, så kan det regionale erhvervsliv også se frem til en stor gruppe engagerede praktikanter og fremtidige ansatte - noget, jeg ved, at de ser frem til, siger Maria Kirstine Lovén, der er områdechef på Cphbusiness Hillerød.

Finansøkonomuddannelsen slog også rekord i år med 568 optagne studerende fordelt på optag i København, Hillerød, Rønne og online. Det er det højest antal nogensinde.

Ledige pladser

Hvis man ikke er kommet ind på et af sine ønskede studier, så er der stadig muligheder.

Cphbusiness har ledige pladser på flere uddannelser, men pladserne bliver løbende fyldt op.

Den opdaterede liste over uddannelser med ledige pladser finder du her: Ledige pladser