Miljøteknologer fordyber sig i sommerferien

Ni miljøteknologstuderende fra Cphbusiness Laboratorie og Miljø rev en uge ud af deres sommerferie for at fordybe sig i deres fag.

15. august 2022

Mandag morgen den 1. august var semesteret endnu ikke begyndt, men alligevel kunne man se miljøteknologstuderende på vandet på Esrum Sø i fuld gang med at tage prøver til sommerkurset.

- Her kan vi fordybe os og fx se nærmere på, hvor mange smådyr, der egentlig er eller undersøge kvaliteten i vandet. Vi har hver vores interesseområde, siger miljøteknologstuderende Annette Havemann Linnet.

Få uger efter begynder hun på 3. semester på miljøteknologuddannelsen, men allerede nu tager hun forskud på det faglige sammen med otte medstuderende fra uddannelsen i Hillerød.

Mere tid, mere fordybelse og masser socialt

Sommerkurset strækker sig over en uge, hvor tre af dagene bliver brugt i felten ved Esrum Sø, Følstrup Bæk og Kregme ved Frederiksværk, mens de to resterende dage går til at undersøge prøverne i laboratoriet.

Corona gjorde det sidste år besværligt at få tilstrækkelig med praktisk erfaring i løbet af semesteret, og det var baggrunden for, at sommerkurset så dagens lys i 2021. Tilslutningen var så stor, at sommerkurset fortsætter i år, selvom corona ikke længere begrænser det fysiske fremmøde.

Sommerkurset giver nemlig helt særlige muligheder, både fagligt og socialt, lyder det.

- Dem, der tilmelder sig, er meget entusiastiske. Det vil sige, at vi får nogle gode debatter, vi får diskuteret noget, og vi kan rigtigt nørde omkring det. På det personlige plan er det rart at få noget mere tid med de studerende. Jeg lærer dem bedre at kende, siger Søren T. Christensen, programleder på Cphbusiness.

- Det er meget hyggeligt. Vi er ude skønne steder, og vi spiser morgenmad sammen, mens vi bærer vores grej ud af bilerne og finder vores waders. Og så er kurset på tværs af vores studie, så vi er kommende 2. semester og kommende 3. semester sammen, siger Annette Havemann Linnet.

Også de laborantstuderende tager forskud på efterårets semester med én uges sommerkursus.

Annette Havemann Linnet er en af de miljøteknologstuderende, der er med på årets sommerkursus.