Flot fremgang: 8% flere søger ind på Cphbusiness

2.433 førsteprioritetsansøgninger: 8% flere har i år en uddannelse på Cphbusiness som førsteprioritet.

05. juli 2023

Ved ansøgningsfristen for kvote 1 den 5. juli klokken 12.00 havde Cphbusiness modtaget 2.433 førsteprioritetsansøgninger og i alt 6.766 ansøgninger til erhvervsakademiuddannelserne og professionsbacheloruddannelsen finansbachelor.

Det er 8% førsteprioritetsansøgninger og i alt 2.5% ansøgninger flere end i 2022.

Dertil kommer 859 førsteprioritetsansøgninger til professionsbacheloroverbygningerne.

– Det er skønt med så mange ansøgere. Vi er rigtigt glade for, at flere og flere får øjnene op for vores praksisrettede videregående uddannelser, hvor man kommer hurtigt i job og har gode karrieremuligheder, siger uddannelsesdirektør Line Louise Hansen fra Cphbusiness.

Styrker innovationskraft og konkurrenceevne i samfundet

Også det danske erhvervsliv har grund til at glæde sig, mener Line Louise Hansen.

– Især de små og mellemstore virksomheder kan glæde sig over den stigende efterspørgsel på vores uddannelser. Vores dimittender styrker både innovationskraft og konkurrenceevne i de brancher, som vores uddannelser retter sig imod, og i samfundet generelt. De kommer med ny viden om cirkulær økonomi og teknologier, innovationskompetencer og evnen til at lære nyt og omstille sig hurtigt, siger hun.

Hun fremhæver interessen for de online uddannelser og fremgangen på erhvervsakademiuddannelsen serviceøkonom.

– På vores online uddannelser går vi efter studerende, der har et andet behov end studerende på vores traditionelle uddannelser, og som måske kun får en uddannelse, fordi vi tilbyder dem online. Og inden for service og oplevelse er det smaddergodt, at flere vil uddanne sig til den sektor, da der ikke mindst i København både er mangel på arbejdskraft og et stort behov for innovative løsninger, siger hun.

I alt har Cphbusiness modtaget 195 ansøgninger til de online uddannelser, mens serviceøkonom i København har fået 15% flere førsteprioritetssansøgninger end sidste år.


Få et overblik over status den 5. juli klokken 12.00 her: Foreløbig ansøgerstatistik den 5. juli 2023


Online uddannelser: Der er et behov for asynkronitet

Denne sommer har potentielle studerende for første gang kunne søge ind på erhvervsakademiuddannelserne markedsføringsøkonom og serviceøkonom i online udgaver på Cphbusiness.

Det er der mange, der har gjort. Uddannelserne er kommet rigtigt godt fra start, og ansøgertallet har oversteget den oprindelige målsætning. Det fortæller områdechef Maria Kirstine Lovén, der er ansvarlig for de to online uddannelser.

65 har søgt ind på den online uddannelse til markedsføringsøkonom som førsteprioritet, mens 42 har skrevet online-udgaven af serviceøkonomuddannelsen øverst på ønskelisten.

Onlineuddannelserne er oprettet for at imødekomme studerende, der ikke ville kunne tage uddannelserne ved fysisk fremmøde.

Blandt ansøgerne er der både udlandsdanskere, elitesportsudøvere og folk i arbejde. Og behovet for fleksibilitet er udtalt, mener områdechef Maria Kirstine Lovén.

– Der er et behov for asynkronitet. Mange lever i en fleksibel verden, og vi prøver at tilpasse vores uddannelser til det, siger hun.

Onlineudgaverne af markedsføringsøkonom- og serviceøkonomuddannelserne begynder i efteråret 2023, men siden 2021 har studerende kunnet tage finansøkonomuddannelsen online. Den har 88 valgt som førsteprioritet ved dette års sommeroptag.

Ansøgere får svar den 28. juli

Den 28. juli 2023 får ansøgerne at vide, om de får tilbudt en studieplads på en af de ønskede uddannelser.

– Og så er vi spændte på at se, hvor mange studerende vi efter sommerferien kan byde velkommen på vores adresser i København, Lyngby og Hillerød og på Bornholm, siger Line Louise Hansen.


Læs mere om Cphbusiness' fuldtidsuddannelser på cphbusiness.dk her: Erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser | Cphbusiness