Cphbusiness’ og KEAs bestyrelser giver grønt lys til sammenlægning

Bestyrelserne fra Cphbusiness og KEA har godkendt planerne for en sammenlægning. Nu venter en godkendelse fra uddannelses- og forskningsministeren, før Region Hovedstaden kan få et nyt, samlet erhvervsakademi.

01. juli 2024

Siden den 8. april har Cphbusiness og KEA arbejdet med at afdække potentialerne ved en sammenlægning af de to erhvervsakademier.

Ambitionerne med en sammenlægning er at skabe de bedste forudsætninger for at udvikle og styrke udbuddet af praksisrettet videregående uddannelse i Region Hovedstaden med fokus på de studerendes og erhvervslivets behov.

Den 24. juni blev planerne forelagt bestyrelserne på Cphbusiness og KEA, der begge har givet grønt lys til at indsende ansøgning om sammenlægning.

Planerne for sammenlægningen er nu indstillet til godkendelse hos uddannelses- og forskningsministeren.

Godkendes sammenlægningen, er målet, at det nye erhvervsakademi ser dagens lys den 1. juli 2025.

En sammenlægning af Cphbusiness og KEA vil føre til etableringen af Danmarks største erhvervsakademi med cirka 25.000 fuldtids- og deltidsstuderende. Erhvervsakademiet vil samlet have godt 900 medarbejdere, 13 adresser og cirka 860 millioner kroner i omsætning.