
- Nyhed
Årets Cphbusinesspraktik 2024/2025: Mød finalisterne her
Mød de fem finalister til Årets Cphbusinesspraktik her, og bliv klogere på, hvad der har gjort deres praktikforløb til noget særligt.
Finalisterne til Årets Cphbusinesspraktik 2024/2025 er fundet blandt de flere end 2.200 Cphbusiness-studerende, som har været i praktik i efteråret 2024 og foråret 2025.
– Når jeg ser finalisterne, er det tydeligt for mig, hvorfor Cphbusiness’ dimittender kommer så hurtigt i job. Igen i år er niveauet virkeligt højt, siger Line Louise Hansen, uddannelsesdirektør på Cphbusiness.
Praktikken spiller nemlig en vigtig rolle som bindeled mellem alle Cphbusiness’ uddannelser og begyndelsen på dimittendernes karriere.
– Uanset om du læser til financial controller eller markedsføringsøkonom, er den lange praktikperiode en grundlæggende del af uddannelsens DNA. Derfor er vores dimittender så attraktive på arbejdsmarkedet, og derfor går de ud i job med en tryg fornemmelse af, at det kan de godt finde ud af, siger Line Louise Hansen.
Mød finalisterne
Årets Cphbusinesspraktik hylder matchet mellem praktikant og praktikvirksomhed. Fem praktikforløb er i finalen om at blive Årets Cphbusinesspraktik 2024/2025, og dem kan du blive klogere på nederst i nyheden.
Vinderen af Årets Cphbusinesspraktik 2024/2025 findes den 23. april 2025. Vinderen går videre til DM i praktik for erhvervsakademier, hvor vindere fra alle landets erhvervsakademier dyster om i alt tre nationale priser.
Finalisterne til Årets Cphbusinesspraktik 2024/2025 er:
- Mai Christiansen, multimediedesigner, Noyer
- Omar EL-Horch, financial controller, Topsoe
- Zara Løvebo, markedsføringsøkonom, Dansk Industri
- Nina Müller, e-handel, Ackermann by s360
- Kristoffer Frantz Søberg, innovation og entrepreneurship, Thailand Tours
Finalisterne
Navn: Mai Christiansen
Uddannelse: Multimediedesigner
Praktikvirksomhed: Noyer
Mai Christiansen har i foråret 2025 været i praktik i møbelvirksomheden Noyer. I sin indstilling til Årets Cphbusinesspraktik skriver hun blandt andet:
Det, der gør denne praktikplads helt særlig, er den enestående balance mellem læring, ansvar og fællesskab. Her bliver praktikanter ikke bare betragtet som midlertidige medarbejdere, men som en vigtig del af teamet. Fra dag ét blev jeg mødt med tillid og opfordret til at tage initiativ – en tilgang, der har givet mig uvurderlige erfaringer.
Denne kombination af faglig udvikling, tillid og et stærkt fællesskab gør, at min praktikplads ikke bare var en fantastisk læringsoplevelse for mig – den er et forbillede for, hvordan en praktikplads bør være. Derfor fortjener de at vinde Årets Cphbusinesspraktik.
Forskellighed er en styrke
– Matchet har været rigtig godt på den måde, at Mai kan noget, vi ikke kunne. Hun kommer med den multimedieuddannelse, så det passede perfekt, fordi vi var et sted, hvor vi havde rigtig meget behov for nogen, der kunne dedikere sig til den del af vores lillebitte forretning, siger Pelle Larsen, der står for salg og kommunikation i Noyer og fortsætter;
– Og så har matchet været godt, fordi Mai har været god. Og fordi Mai kan finde ud at aktivere sig selv og ret hurtigt har luret; ’Okay, det vil sikkert være fedt for virksomheden. Det gør jeg lige’. Den selvhjulpenhed har været rigtig fed. Det er ikke givet, at folk så hurtigt kan forstå en lille virksomhed.
Pelle Larsen fortæller, at Mai er en anden type end resten af virksomheden, men netop den forskellighed er en styrke, fx i forhold til sociale medier.
– Jeg bliver helt træt, når det handler om sociale medier. Jeg ved godt at det er vigtigt, men der kommer Mai med en helt anden begejstring og et skillset, der er virkelig, virkelig godt, siger Pelle Larsen og fortæller, at Mai også har været god til at tage ejerskab.
Juryens begrundelse
Det er en jury af praktikkoordinatorer fra Cphbusiness, der valgt Mai Christiansens praktikforløb ud til at være ét af de fem i finalen.
Juryens begrundelse har blandt andet været:
En særlig positiv oplevelse i praktikken har været, hvordan Noyer fra første dag gjorde en aktiv indsats for at inkludere Mai både fagligt og socialt. De viste stor tillid i forbindelse med faglige opgaver, som gav en følelse af at være en del af teamet.
De har været yderst inkluderende i det sociale fællesskab og da Mai ønskede at forsætte i virksomheden efter praktik, var de åbne for at finde en løsning, der gjorde det muligt at blive i et studiejob.
Navn: Omar EL-Horch
Uddannelse: Financial controller
Praktikvirksomhed: Topsoe
Omar EL-Horch har i foråret 2025 været i ingeniørvirksomheden Topsoe og skriver blandt andet i sin indstilling af praktikforløbet til Årets Cphbusinesspraktik:
En helt særlig ting ved min praktikplads hos Topsoe, der gør, at mit praktikforløb bør vinde Årets Cphbusinesspraktik, er den måde, man fra dag ét bliver budt velkommen på. Det er en fantastisk virksomhed, hvor man ikke kun får mulighed for at udvikle sig fagligt, men også føler sig som en del af teamet.
Man bliver grundigt klædt på til opgaverne, og der er altid nogen, man kan henvende sig til for støtte og vejledning. Jeg har aldrig følt mig udenfor – tværtimod har jeg været en aktiv del af virksomheden og haft ansvar fra starten. Denne inkluderende og støttende kultur har gjort praktikforløbet både lærerigt og motiverende, og det er virkelig noget, der skiller sig ud.
Gåpåmod og godt humør
Andreas Bøttger er Finance Director i Topsoe, og han er glad for, hvordan praktikanter – og ikke mindst Omar – påvirker en afdeling som hans.
– Jeg synes, at det er spændende at få nogen ind, man kan lære en masse. At udvikle mennesker, som jeg synes, er det sjovest ved ledelse. Derfor synes jeg, at det er positivt at sådan en som Omar kommer ind, fuld af gåpåmod og godt humør og bare gerne vil lære og tage fra, siger han.
Andreas Bøttger fortæller, at Omar EL-Horch har lavet en række forskellige opgaver, fx konsolidering af tal, BI (business intelligence), controlling og ESG-rapportering.
– Han faldt meget godt ind i teamet. De har taget ham til sig som en ressource i teamet ligesom alle andre i forhold til at løse en opgave i fællesskab, og han har løftet opgaverne fint, siger Andreas Bøttger.
Juryens begrundelse
Det er en jury af praktikkoordinatorer fra Cphbusiness, der valgt Omar EL-Horchs praktikforløb ud til at være ét af de fem i finalen. De skriver blandt andet i begrundelsen:
Omar fortæller, at det har været fantastisk oplevelse helt fra begyndelsen af sit praktikforløb at følge sig som en del af et team, hvor der var plads til læring og personlig udvikling.
Når han har haft brug for sparring, har der altid været nogen at tale med. Han har fået konkrete arbejdsværktøjer, der har gjort ham mere effektiv i sit arbejde, og har følt der blev taget virkelig godt hånd om ham i hele forløbet. Det har ikke kun styrket hans faglige viden, men også hjulpet ham med at udvikle sig personligt i forhold til bl.a. hans kommunikationsfærdigheder og sin evne til at arbejde i et team.
Samlet set har praktikken derfor både givet ham faglige værktøjer, personlig udvikling og en følelse af at høre til i en virksomhed med en stærk og inspirerende kultur.
Et konkret eksempel på, hvordan han har omsat teoretisk viden fra studiet til praksis i virksomheden, handler om hans arbejde med OPEX (operating expenses) og brugen af Excel og Think Cell.
På studiet har han lært om økonomistyring og effektive metoder til at analysere og optimere omkostninger i en virksomhed. I sin praktik hos Topsoe havde han mulighed for at anvende denne viden i praksis, særligt når det kommer til at arbejde med OPEX og analysere data for at identificere mulige besparelser.
Navn: Zara Løvebo
Uddannelse: Markedsføringsøkonom
Praktikvirksomhed: Dansk industri
Zara Løvebo har i efteråret 2024 været i praktik i Dansk Industri, nærmere bestemt DI Rådgiverne, rådgivernes branchefællesskab.
I sin begrundelse for at indstille sit praktikforløb skriver hun blandt andet:
DI Rådgiverne fortjener at vinde Årets Cphbusinesspraktik, fordi de hver især har gjort en reel indsats for, at jeg skulle få den bedst mulige praktikoplevelse.
De har taget ansvar for min læring og udvikling, sikret, at jeg fik opgaver, der gav mening for mig, og udfordret mig på en måde, der matchede mine interesser. De tilbød endda at hjælpe mig videre til en anden afdeling, hvis jeg ønskede at prøve kræfter med noget andet. De fulgte løbende op på min trivsel, og deres tilgang til feedback var altid støttende og konstruktiv.
Jeg har tidligere haft jobs, hvor jeg blot mødte ind, udførte mit arbejde og gik hjem igen. Men hos DI Rådgiverne har jeg følt mig som en del af noget større - ikke kun fordi opgaverne har været spændende, men fordi mine kollegaer aktivt har skabt en arbejdsplads med en stærk og inkluderende kultur, og det fortjener de at blive fejret for.
Vil blive savnet
Micha Fuglede er chefkonsulent i Dansk Industri og var selv meget ny i jobbet, da Zara Løvebo blev praktikant i efteråret. Så der var ingen ’plejer’ at læne sig op ad, fortæller hun.
– Min oplevelse var, at Zara tog det i stiv arm som person, men også kom med en ballast fra Cphbusiness, hvor hun havde kompetencer, som passede rigtig godt ind i det, vi har brug for. Så jeg synes, at matchet har været rigtig godt, og jeg er af den opfattelse, at, havde praktikperioden været endnu længere, så ville hun også have kunnet udfolde endnu flere færdigheder hos os, siger Micha Fuglede.
Hun ønsker, at man som praktikant skal mærke, at man får lov til at tage ansvar for nogle opgaver, træffe selvstændige beslutninger og på den måde komme lidt ud på den tynde is.
– Det er jo også en del af at komme fra et uddannelsesmiljø, hvor det kan være et lidt mere trygt rum, hvor man jo kommer lidt mere ud og møder den virkelighed, man jo også skal ud være robust i. Der oplever jeg, at Zara har været supersej til det. Jeg har den holdning nu, at hun ikke bare bliver savnet for at være et skønt menneske og en person, der har indgået socialt i vores team. Hendes faglighed bliver også savnet i høj grad, og det bliver et tomrum for os i teamet, når hun ikke er der mere, siger Micha Fuglede om Zara Løvebo, som efter praktikken er fortsat som studentermedhjælper.
Juryens begrundelse
Det er en jury af (praktikkoordinatorer) fra Cphbusiness, der valgt Zara Løvebos praktikforløb ud til at være ét af de fem i finalen.
Juryens begrundelse har blandt andet været:
Zara har i sit praktikforløb fået muligheden for at udvikle sine faglige og personlige kompetencer på mange forskellige måder. Zara har opnået ny viden inden for medieproduktion gennem en større opgave som hun ikke tidligere havde erfaring med.
Hos Dansk Industri blev Zara mødt med stor fleksibilitet ift. indhold på hendes praktikperiode. Der var fx åbenhed for at ændre opgaver/afdeling, hvis Zaras interesser lå et andet sted. Dansk Industri tog ansvar for Zaras læring og udvikling ved at sikre at hun fik opgaver som gav mening og som udfordrede Zara ift. hendes interesser.
Navn: Nina Müller
Uddannelse: Professionsbacheloroverbygning i e-handel
Praktikvirksomhed: Ackermann by s360
Nina Müller har i efteråret 2024 været i praktik i e-mailmarketingbureauet Ackermann, som per 1. januar 2025 blev købt af s360.
I sin indstilling skriver Nina Müller blandt andet om sit praktikforløb:
Ackermann fortjener at vinde Årets Cphbusinesspraktik, fordi de har skabt en praktikplads, hvor tillid og fællesskab ikke bare er værdier, men en integreret del af hverdagen.
Fra dag ét blev jeg mødt med åbenhed, varme og en følelse af at være en del af teamet. Ackermann har en særlig evne til at give praktikanter ansvar og tro på deres evner, hvilket har styrket min selvtillid og motivation. Jeg oplevede, at mine idéer blev taget seriøst, og at jeg havde en reel stemme i de projekter, jeg arbejdede på.
Fællesskabet hos Ackermann er noget helt særligt. Udover daglig sparring og støtte fra kollegaer, er det de små ting, der gør en forskel. De spontane high-fives over en vellykket kampagne, en "succes-tavle" hvor vi anerkender hinandens bedrifter, og ikke mindst de sociale arrangementer, der skaber stærke relationer på tværs af teamet.
Det har aldrig føltes som en traditionel praktik, men snarere som en mulighed for at være en del af noget større. Tillid og fællesskab er kernen i Ackermanns kultur, og det har gjort min praktik til en uvurderlig oplevelse – og en oplagt kandidat til Årets Cphbusinesspraktik.
Virkelig dygtig
Casper Ackermann var partner i og stifter af e-mailmarketingbureauet, da Nina Müller var i praktik. I dag er han Head of Marketing Automation i s360, og han husker også tilbage på et godt praktikforløb.
– Jeg synes, at der har været et rigtig, rigtig godt match mellem Nina, både som person, men også i forhold til hendes kompetencer, og os som virksomhed. Jeg synes, at hun har bidraget med både konkret arbejde, vi har kunnet bruge direkte på kunder, og hun har været med til at køre projekter og lave materialer og indhold til vores kunders e-mailmarketing, siger Casper Ackermann.
Han fortæller, at Nina Müller havde en tilgang og et mindset, som gjorde, at hun i sin praktiktid blev eksponeret for meget af den forretningsmæssige virkelighed, som praktikanter og nye medarbejdere ellers ofte naturligt nok skærmes lidt fra. Hun kunne bære det, fortæller han.
– Jeg havde hende personligt involveret på et projekt for en stor dansk detailkæde, hvor hun simpelthen gik ind og løste nogle opgaver, som faktisk var væsentligt over, hvad vi forventer. Og hun var også med ude på workshops og gjorde det supergodt. Virkelig dygtig, slutter Casper Ackermann.
Juryens begrundelse
Det er en jury af praktikkoordinatorer fra Cphbusiness, der valgt Nina Müllers praktikforløb ud til at være ét af de fem i finalen.
Juryens begrundelse har blandt andet været:
Nina oplever fra dag ét at blive mødt med åbenhed og tillid og fortæller at Ackermann har en særlig evne til at give praktikanter ansvar og tro på deres evner. Det har styrket hendes selvtillid og motivation at opleve, at hendes ideer blev taget seriøst og at hun havde en reel stemme i de projekter, hun arbejdede på hos Ackermann.
I sin praktik hos Ackermann har Nina fået mulighed for at omsætte teoretisk viden fra e-handelsstudiet til praksis, for at sikre de bedste resultater og træffe datadrevne beslutninger. Praktikforløbet har givet hende en dybere indsigt i samspillet mellem design, data og strategi, hvilket har gjort hende mere sikker i sit arbejde og de valg, hun træffer.
Navn: Kristoffer Frantz Søberg
Uddannelse: Professionsbacheloroverbygning i innovation og entrepreneurship
Praktikvirksomhed: Thailand Tours
Kristoffer Frantz Søberg har i efteråret 2024 været i praktik i rejsebureauet Thailand Tours. I sin indstilling til Årets Cphbusinesspraktik skriver han blandt andet:
Fra første dag værdsatte de min viden om Thailand og turisme. Jeg fik opgaver, der krævede tillid og viste interesse for mine ambitioner. Opstarten var udfordrende, da jeg som synshandicappet ikke kan skabe visuelt overblik, og skal lære alt udenad. Her viste Thailand Tours en enestående tålmodighed, forståelse og vilje til at finde løsninger.
Når udfordringer opstod, var ledelsen altid lydhør og fokuseret på, hvordan vi sammen kunne skabe værdi – ikke kun i tal og omsætning, men også i mening og udvikling. De investerede ressourcer i min læring, og jeg oplevede, at jeg gjorde en reel forskel, trods mit handicap.
Efter endt uddannelse er jeg nu fastansat, og takket være Thailand Tours’ dedikation står jeg hver dag op til et arbejde, hvor jeg bidrager unikt og meningsfuldt. De har givet mig mere end håb for fremtiden – de har givet mig lyst til hverdagen, og en tro på en fremtid som synshandicappet. Derfor er Thailand Tours uden tvivl årets praktikvirksomhed.
Kan ikke forestille sig en hverdag uden
– Det har været så godt et match, at han faktisk er inde hos os fast nu, og det har vi ikke fortrudt en eneste dag, siger Marie Kaalund Winther, der er indehaver af Thailand Tours.
Hun fortæller, at Thailand Tours og Kristoffer Frantz Søberg var et godt match på både kemi, faglighed og erfaring.
– Han er en spørger, en fighter, en arbejdshest, og han har en grundighed, der gør at han spørger, hvis han ikke forstår en ny opgave – også kritiske modspørgsmål – og så ved vi, at når han har fået en bold, så tager han den også i mål. Når vi løber så stærkt, så er det rart at vide, at der ikke er noget, der falder mellem to stole. Han skal nok gribe den, siger Marie Kaalund Winther.
Kristoffer Frantz Søberg har været selvstændig i Thailand, og den erfaring sammenholdt med studiet i iværksætteri, passede godt til Thailand Tours.
– Han stillede alle de rigtige spørgsmål på grund af sin baggrund fra skolen i kombination med, at vi er en iværksættervirksomhed i rimelig høj vækst, lyder det fra indehaveren, som også fremhæver en ’behagelig vindermentalitet’ og en forståelse for virksomhedsdrift ved Kristoffer Frantz Søberg.
– Og så de dér teorier, han har fået med fra skolebænken, har været en rigtig god kombi lige til vores virksomhed. Så jeg vil sige, at vi kan slet ikke forestille os en hverdag uden ham, siger Marie Kaalund Winther.
Juryens begrundelse
Det er en jury af praktikkoordinatorer fra Cphbusiness, der valgt Kristoffer Frantz Søbergs praktikforløb ud til at være ét af de fem i finalen.
Juryens begrundelse har blandt andet været:
Praktikstedet har skabt mening i en ekstremt svær situation og har fået en medarbejder, der nu fungerer på lige fod med sine kollegaer. Samtidig kan praktikanten bidrage med en unik indsigt og kompetence, der skaber en særlig konkurrencefordel for virksomheden. Alt dette er muligt takket være virksomhedens evne og villighed til at se ud over de umiddelbare barrierer.
Virksomheden har udvist stor tillid og givet ansvar til praktikanten, som har fået lov at forene tidligere viden og teori fra uddannelsen med de nye arbejdsopgaver i Thailand Tours. Efter endt uddannelse er Kristoffer nu fastansat, og takket være Thailand Tours’ dedikation står han hver dag op til et arbejde, hvor han bidrager unikt og meningsfuldt.