2. semester

Tema 4 (8 ECTS): Kemisk syntese og renhedsbestemmelse:

  • Kemiske synteser herunder synteseberegninger, reaktionshastighed, ligevægte og kemiske enhedsreaktioner
  • Metoder til kvalitativ og kvantitativ karakterisering af synteseprodukter herunder smelte-/kogepunkter,
    phenoltest, potentiometrisk titrering, kromatografi og infrarød spektrofotometri
  • Organiske opløsningsmidler herunder grænseværdier og substitution

Tema 5 (5 ECTS point): Statistik:

  • Statistiske test herunder normalfordelingen, konfidensinterval og F- og t-test
  • Fældnings- og proteinanalyser

Tema 6 (7 ECTS point): Proteinoprensning og immunkemiske metoder:

  • Aminosyrer og peptider
  • Proteiner, proteinoprensning og karakterisering
  • Immunsystemet og immunkemiske metoder

Tema 7 (5 ECTS): Fermentering og enzymteknologi:

  • Enzymers opbygning og funktion
  • Enzymkinetik
  • Fermenteringstyper samt tilhørende up- og downstreamprocesser
  • Enzymoprensning

2. semester-projekt (5 ECTS point):

  • Et projektarbejde udført i grupper á 2-3 studerende. Gruppen tildeles ved lodtrækning en afgrænset opgave, som vil tage udgangspunkt i det kemiske og/eller det bioteknologiske laboratorium.

    Gruppen løser i fællesskab den praktiske del i form af planlægning, forberedelse, udførelse og rapportering. Arbejdet udgør eksamensgrundlaget i prøve 2.

Læs mere om indholdet på andre semestre