- Erhvervsakademiuddannelse
Financial controller
For dig, der er interesseret i økonomistyring, revision, regnskaber, løn og budgetter.
Vil du gerne arbejde med økonomistyring, revision, regnskaber, løn eller budgetter? Lyder en titel som revisor, økonomimedarbejder eller controller interessant? Så er uddannelsen til financial controller noget for dig.
Financial controller-uddannelsen er den første byggesten på vej mod en karriere inden for bl.a. revision, økonomi og løn i store og små private eller offentlige virksomheder.
Uddannelsen klæder dig på til at kunne forstå og analysere økonomiske problemstillinger, og du vil kunne komme til at arbejde med fx controller- og rådgivningsopgaver, budgetter, regnskaber og løn.
På financial controller-uddannelsen får du kompetencer inden for det økonomiske felt, som du kan gå direkte ud og bruge i erhvervslivet.
Jobmuligheder
Når du er færdiguddannet som financial controller, kan du fx få job som:
- Revisor
- Controller
- Økonomimedarbejder
- Økonomikonsulent
Arbejdsløsheden er lav blandt nyuddannede financial controllere, og du vil have rigtig gode muligheder for at få et job med spændende arbejdsopgaver og god løn.
Muligheder for videreuddannelse
Med en financial controller-uddannelse har du mulighed for at læse videre på følgende uddannelser på Cphbusiness:
Professionsbachelor i dataanalyse Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship
Nyt om financial controller
Gå ikke glip af events og ansøgningsfrister
22., 23. og 24. oktober 2024
Kom til åbent hus
Det lærer du
Som financial controller får du en bred viden om:
- Erhvervsøkonomi
- Samfundsøkonomi
- Erhvervsjura
- Skatte- og momsret
Du bliver stærk til kommunikation og samarbejde, og så bliver du i stand til at arbejde med bl.a.:
- Økonomistyring
- Revision
- Controlling
- Eksternt regnskab
Undervejs i financial controller-uddannelsen får du også udviklet din personlige gennemslagskraft, dine samarbejdskompetencer og kompetencer i forhold til at arbejde i teams og projekter.
“Vi arbejder med cases og dykker bl.a. ned i revision, løn, analyse af regnskaber og får helt styr på grundlæggende bogføring. Vi arbejder tæt sammen i grupper, og vores undervisere er altid klar til at hjælpe os på vej. De trækker på deres erfaring fra erhvervslivet, og sammen med bl.a. gæsteforelæsere giver det os et helt klart billede af, hvordan det, vi lærer, skal bruges, når vi er færdige.
Studiets opbygning
Financial controller er en videregående uddannelse, der kun tager to år. De første tre semestre tager vi afsæt i de udfordringer, du kan møde i et job efter uddannelsen.
Du vil møde eksterne oplægsholdere og arbejde med cases, projekter, øvelser, opgaver og præsentationer, som tager udgangspunkt i danske og udenlandske virksomheder.
Underviserne kommer desuden selv med masser af erfaringer og er gennem projekter og klassebaseret undervisning tæt på dig som studerende.
På 4. semester er du i praktik i tre måneder i Danmark eller udlandet, hvor du får mulighed for at afprøve dine nye kvalifikationer og kompetencer i praksis. Derefter skal du udarbejde det afsluttende eksamensprojekt.
Fakta om uddannelsen
Mød studerende og undervisere, som fortæller om uddannelsen og studielivet.
Ansøgning og optagelse
På uddannelsen til financial controller er der studiestart om sommeren.
Har du en dansk gymnasial uddannelse, kan du søge optagelse via kvote 1 eller 2.
Har du en international eller udenlandsk eksamen, som er vurderet som sammenlignelig med en dansk gymnasial eksamen, eller har du en erhvervsuddannelse, skal du søge optagelse via kvote 2.
Frister
15. marts kl. 12: Kvote 1
5. juli kl. 12: Kvote 1
Steder
Cphbusiness City og Cphbusiness Hillerød
Ansøgning
optagelse.dk