- Erhvervsakademiuddannelse
Service- og oplevelsesøkonom
For dig, der vil arbejde med oplevelser, events, turisme og udvikling af service og kundepleje.
Vil du arbejde i et levende miljø, hvor du skaber mindeværdige oplevelser inden for service, events og turisme? Så er uddannelsen til service- og oplevelsesøkonom et oplagt valg for dig.
Service- og oplevelsesbranchen er én af de største i Danmark og er under konstant udvikling. På uddannelsen til service- og oplevelsesøkonom arbejder du med at skabe mindeværdige serviceydelser og designe oplevelser, som gæsten vil huske længe.
Uddannelsen gør dig stærk i oplevelses- og servicedesign, kunde- og gæsteoplevelser og oplevelsesudvikling, og du bliver klædt på til at varetage mange forskellige spændende stillinger både i Danmark og udlandet.
Jobmuligheder
Når du er færdiguddannet som service- og oplevelsesøkonom, kan du fx få job som:
- Customer experience manager
- Event- og konferencekoordinator
- Kundekonsulent
- Turismemedarbejder
- Festival koordinator
- Marketingmedarbejder
- Kundeservice manager
- Restaurant manager
- Rejsekonsulent
- Front of house / Back office manager
Som service- og oplevelsesøkonom vil du kunne arbejde med oplevelser, events, udvikling af service og kundepleje inden for mange erhvervsområder.
Uddannelsen ruster dig til at arbejde i virksomheder, som har fokus på gæste- og kundeoplevelser, fx rejsebureauer, ferie- og erhvervsturisme, eventbureauer, museer, hoteller, konference, restauranter, detailhandel og non profit-organisationer.
Arbejdsløsheden er lav blandt nyuddannede serviceøkonomer.
Muligheder for videreuddannelse
Med en service- og oplevelsesøkonomuddannelse har du mulighed for at læse videre på følgende uddannelser på Cphbusiness:
Professionsbachelor i international hospitality management Professionsbachelor i international handel og markedsføring Professionsbachelor i sportsmanagement Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship Professionsbachelor i e-handel Professionsbachelor i dataanalyse
Nyt om service- og oplevelsesøkonom
Gå ikke glip af events og ansøgningsfrister
22., 23. og 24. oktober 2024
Kom til åbent hus
Det lærer du
Som service- og oplevelsesøkonom bliver du uddannet til at arbejde med at udvikle, planlægge, realisere og levere service- og oplevelsesydelser. Det kan både være nationalt og internationalt i virksomheder, som beskæftiger sig med at skabe mindeværdige kunde- og gæsteoplevelser.
På uddannelsen vil du bl.a. få forståelse for, hvad der skaber en god service- og oplevelsesvirksomhed og servicevirksomhedskultur. Du vil arbejde med at vurdere og justere problemstillinger, der knytter sig til driften af service- og oplevelsesvirksomheder. Og du kommer til at gå i dybden med forretningsudvikling og får gode samarbejdskompetencer.
I undervisningen har vi fokus på cases fra den virkelige verden, og du vil få kompetencer, du kan gå direkte ud og bruge i branchen.
Du arbejder på forskellige niveauer og på tværs af afdelinger, bl.a. inden for service og oplevelser, samarbejde og relationer, forretningsforståelse og forretningsudvikling. Du vil, alt efter dine interesser, kunne vælge mellem en række valgfag, som er udvalgt på baggrund af tendenser og efterspørgsel hos erhvervet. Og du har et obligatorisk praktikophold på tre måneder som led i din uddannelse.
“Praktikken var én af de helt store grunde til, at jeg valgte uddannelsen på Cphbusiness. På studiet arbejder vi meget med projekter i grupper, og vi bruger altid den teori, vi lærer, til at løse rigtige problemstillinger.
Studiets opbygning
Uddannelsen til service- og oplevelsesøkonom er en videregående uddannelse, som kun tager to år.
Uddannelsen er opdelt i temaer, som hver især tager udgangspunkt i en praktisk problemstilling. Formålet er at sikre, at du opnår stærk viden og forståelse for den praksis, du uddannes til.
- 1 studieår: Service og oplevelse, forretningsforståelse, samarbejde og relationer
- 2. studieår: Forretningsudvikling og praktik
Gruppearbejde indgår som en naturlig del. Derudover har du mulighed for at vælge mellem en række valgfag, som er udvalgt på baggrund af tendenser og efterspørgsel i erhvervslivet. De valgfag, du kan vælge mellem, offentliggøres ved studiets begyndelse.
Grundlaget for alt, hvad du laver på uddannelsen, er et fokus på at kvalificere dig til at arbejde med service og oplevelser.
Fakta om uddannelsen
Mød studerende og undervisere, som fortæller om uddannelsen og studielivet.
Ansøgning og optagelse
Sommer
Har du en dansk gymnasial uddannelse, kan du søge optagelse via kvote 1 eller 2.
Har du en international eller udenlandsk eksamen, som er vurderet som sammenlignelig med en dansk gymnasial eksamen, eller har du en erhvervsuddannelse, skal du søge optagelse via kvote 2.
Frister
15. marts kl. 12: Kvote 1
5. juli kl. 12: Kvote 1
Steder
Cphbusiness Søerne og online
Ansøgning
optagelse.dk
Vinter
Ved vinteroptag skal du ikke søge i kvote 1 eller 2. Der foretages derimod en overordnet vurdering af hver enkelt ansøgning,
Frister
30. september kl. 12.00: ikke-EU-statsborgere eller dispensat
15. november kl. 12.00: EU-statsborgere
Sted
Cphbusiness Søerne
Ansøgning
Her på hjemmesiden.