Indledende fag

Få en god start på din uddannelse.

Cphbusiness tilbyder indledende fag, der introducerer dig til forskellige emner og forbedrer dit grundlag for at gennemføre et eller flere fag på en akademiuddannelse.

Fagene er korte forløb, som du kan tage, inden du starter på dit valgte fag eller uddannelse.

Cphbusiness’ indledende fag henvender sig bl.a. til dig, der ønsker en introduktion til studieteknik, og til dig, som har brug for at genopfriske et fagområde eller skal tage hul på et nyt.

Praktiske informationer

Alle indledende fag afsluttes uden eksamen. De indledende fag er ikke en del af en akademiuddannelse og tæller 0 ECTS.

Herunder kan du læse mere om dine muligheder, når du vil starte på en akademiuddannelse på Cphbusiness.

 • Om akademiuddannelserne

  Hvad er en akademiuddannelse?

  Akademiuddannelsen svarer til en kort videregående uddannelse på erhvervsakademiniveau eller tilsvarende niveau, men tages på deltid sideløbende med jobbet. En hel uddannelse tæller 60 ECTS-point og tager typisk tre år at gennemføre med et fag pr. halvår.

  Akademiuddannelsen er internationalt anerkendt og giver sammen med minimum to års relevant erhvervserfaring på det niveau adgang til en diplomuddannelse. 

  Du har adgang til akademiuddannelsen, hvis du har afsluttet en relevant erhvervsuddannelse eller har en gymnasial uddannelse efterfulgt af minimum to års relevant erhvervserfaring.

  Styrk din faglighed med en akademiuddannelse

  Med en akademiuddannelse styrker du din faglighed og udbygger dine kompetencer sideløbende med dit job. Du bestemmer selv, om du vil tage en hel uddannelse, eller om du vil styrke dine kompetencer inden for et afgrænset område med et enkelt fag eller et kort forløb. Uanset dit valg får du et fleksibelt uddannelsesforløb, der er tilrettelagt, så du kan passe undervisningen ind i din hverdag. Du skal blot have afsluttet hele uddannelsen inden for seks år. 

  Brugbar fra dag ét

  Vores erfarne undervisere er altid opdaterede på den nyeste faglige viden og inddrager konkrete eksempler og cases, der er relevante for din hverdag og de faglige udfordringer, du møder. På den måde kan du tage din nye viden og værktøjer i brug allerede fra dag ét.

  I tvivl?

  Er du i tvivl, så kontakt vores studievejledere og få råd og vejledning.

 • Adgangskrav og optagelse

  Vil du optages på akademiuddannelsen? Så skal du opfylde de krav, der stilles til din uddannelsesbaggrund og erhvervserfaring. Du skal have:

  • En relevant erhvervsuddannelse
   eller
  • En gymnasial uddannelse + mindst to års relevant erhvervserfaring efter afsluttet uddannelse

  Hvis du ikke umiddelbart opfylder optagelseskravene, har du måske kvalificeret dig ad anden vej. Læs om realkompetencevurdering her.

  Når du ansøger om at blive optaget, skal du vedhæfte et CV. Læs vores guide til CV'er her.

  Kontakt vores vejledere, hvis du er i tvivl, om du kan optages: evu@cphbusiness.dk.

 • Studievejledning

  Studievejlederen kan hjælpe dig med spørgsmål omkring studiets indhold. For eksempel hvis du er i tvivl om, hvilket studie eller fag du skal vælge.

  Har du problemer eller spørgsmål omkring tilmelding? Så kontakt administrationen.

  Henvendelse

  Du kan komme i kontakt med vores studievejleder på telefon 36 15 45 17 på følgende tidspunkter:

  Mandag: 9.00 - 12.00
  Tirsdag: 12.30 - 15.00
  Onsdag: Lukket
  Torsdag: 9.00 - 12.00
  Fredag: 9.00 - 12.00

  Du har også mulighed for at booke et telefonmøde med en studievejleder her: Book en telefonvejledning.

  Desuden er du altid velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular eller sende en mail til evu@cphbusiness.dk.

  Studievejleder

  Malene Krab Koed Eriksen
  Malene Krab Koed Eriksen

 • Skræddersy din uddannelse

  Vidste du, at du kan bygge din egen akademi- eller diplomuddannelse, der har fokus på det, du har brug for i dit arbejdsliv?

  Sammen med en studievejleder sammensætter du et uddannelsesforløb med afsæt i din erhvervserfaring, livserfaring og forudgående uddannelse. Du kan fx sammensætte fag fra IT-området eller økonomifag med ledelsesfag, eller du kan sammensætte fag inden for salg og markedsføring med kommunikationsfag osv. På den måde får du en fleksibel uddannelse, som både tager højde for, hvad du kommer med, og hvor du ønsker at bevæge dig hen i din karriere.

  Hvis du vil vide mere og eventuelt booke tid til en karrierevejledning, så kontakt vores studievejledere.

 • Støttemuligheder

  Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU)

  SVU er statens voksenuddannelsesstøtte, som giver dig mulighed for at få tilskud, når du efter- eller videreuddanner dig i arbejdstiden. Du kan læse alt om SVU på svu.dk.

  Du skal opfylde visse krav for at kunne modtage SVU. Find ud af, om du har mulighed for at søge SVU her: Hvem kan få SVU?

  Når du søger SVU til dit uddannelsesforløb på Cphbusiness, skal du være opmærksom på at vælge "EA Copenhagen Business" som dit uddannelsessted.

  Hvis du har spørgsmål til SVU eller din ansøgning, eller har du brug for vejledning, skal du kontakte SVU-administrationen på Københavns Professionshøjskole.

  Omstillingsfonden

  Faglærte eller ufaglærte medarbejdere kan søge om økonomisk tilskud til efter- og videreuddannelse via omstillingsfonden frem til udgangen af 2023. Du kan få op til 10.000 kroner til din efter- og videreuddannelse via omstillingsfonden. Læs mere under Omstillingsfonden

  Den Statslige Kompetencefond

  Den Statslige Kompetencefond yder støtte til individuel kompetenceudvikling for ansatte i staten. Vær dog opmærksom på, at Den Statslige kompetencefond er inddelt i fem puljer, der retter sig mod forskellige målgrupper. Du kan læse mere om støtteordningen på kompetenceudvikling.dk.

  Øvrige støttemuligheder

  Der er herudover mulighed for at opnå tilskud igennem diverse kompetencefonde. De fleste ansatte, der er omfattet af overenskomst med en arbejdsgiverorganisation såsom Dansk Industri (DI), Dansk Erhverv (DE) og Teknik og Dansk Byggeri (DB), kan søge om midler hos en eller flere kompetencefonde. De enkelte fonde har forskellige regler for, hvilke aktiviteter der uddeles støtte til. Læs mere om støtteordningerne på kompetencefonde.dk.

 • Handelsbetingelser

Kontakt os

Vil du høre mere om dine muligheder for efteruddannelse? Tøv ikke med at kontakte os.

Telefon:

36 15 48 66 Åbningstider

E-mail