Lean-ledelse i praksis

Interesserer du dig for Lean i et ledelsesperspektiv, og vil du gerne have helt styr på de vigtigste Lean-værktøjer? På faget Lean-ledelse i praksis bliver du fortrolig med Lean-begrebet.

Formål

Fagmodulet kvalificerer dig til at arbejde med Lean-lederskab, Lean-tænkning, kommunikation af Lean samt anvende de vigtigste Lean-værktøjer. Du bliver rustet til at tage del i virksomhedens ledelsesmæssige funktioner i forbindelse med anvendelsen af Lean, uanset om det sker i den offentlige service og administration eller i en privat virksomhed.

Jeg har praktiseret Lean i min afdeling tidligere, men det var først med værktøjerne fra Cphbusiness, at jeg for alvor oplevede, at Lean slog igennem i praksis.

- Kenneth Nilsson, Hydra-Grene A/S

Indhold

 • Lean-ledelse som ledelsesfilosofi
 • Kommunikationsrutiner
 • Arbejdsmiljømæssige forholdsregler og påvirkninger
 • Lean-værktøjer og -metoder
 • Forandringsledelse
 • Inddragelse af medarbejderne

Læs mere om læringsmål mv. i studieordningen.

Eksamen og ECTS

Lean-ledelse i praksis er et valgfrit fagmodul på akademiuddannelsen i ledelse. Fagmodulet tæller 10 ECTS.

Eksamenen består af en mundtlig prøve kombineret med et kort projekt/praktisk produkt og disposition. Der er intern censur.

 • Mød en studerende

  Kenneth Nilsson

  Kenneth Nilsson, Hydra-Grene A/S

  - Lean kom først rigtig til at hænge sammen for mig under og efter mit studie på Cphbusiness. Jeg har praktiseret Lean i min afdeling med sparring fra mit ledernetværk, som findes både i og uden for min organisation. Lean er dog aldrig rigtig slået igennem i praksis.

  - Faget Lean-ledelse i praksis hjalp mig med at samle trådene, så Lean kunne implementeres. Cphbusiness er altid god til at fremhæve teoretiske værktøjer, som hurtigt og effektivt kan implementeres i ens personlige ledelsesstil. Mine kollegaer og medarbejdere, som er blevet integreret i Lean-processen, har også bemærket denne meget positive forandring og deltager i dag aktivt med løbende forbedringer.