Organisation, udvikling og samskabelse

Vil du styrke din viden om udvikling og forandring i komplekse organisationer? Så er faget organisation, udvikling og samskabelse lige noget for dig.

Hvorfor skal du tage faget?

På faget organisation, udvikling og samskabelse lærer du at lede og udvikle organisationen mod en attraktiv position, således at organisatoriske forandringer og udvikling får gennemslagskraft.

Du vil:

  • Udvikle dit lederskab i forhold til samspillet mellem en organisation og omverden, så du professionelt kan medvirke i strategiarbejde og designe effektive organiserings- og forandringsprocesser
  • Få indsigt i forskellige måder organisationer formes og udvikles i det større felt, der omgiver organisationen
  • Lære at koble ressourcer og muligheder effektivt

På faget vil du derudover lære at arbejde reflekteret med samspillet mellem ledelse, organisation, styring og strategier med henblik på realisering af organisationens mål.

Indhold

På faget organisation, udvikling og samskabelse vil du blandt andet arbejde med:

  • Organisationsstruktur, design og institutionel ramme
  • Kultur som funktion, symbol og ressource
  • Strategier, forretningsmodeller og styringsprocesser
  • Forandringer som strategiske programmer og løbende justeringer
  • Sensemaking og organisatorisk samskabelse
  • Kompleksitet, disruption og forandring

Læs mere om læringsmål mv. i studieordningen.

Eksamen og ECTS

Organisation, udvikling og samskabelse er et obligatorisk fag på diplomuddannelsen i ledelse. Faget består af 5 ECTS

Eksamenen er en skriftlig opgave med mundtlig eksamen.

Har du allerede læst et obligatorisk fag?

Denne information er til dig, som har læst et eller flere af de obligatoriske fag på diplomuddannelsen i ledelse (ud fra gammel studieordning).

Da vi pr. 1. august 2018 overgik til en ny studieordning, blev de tidligere seks obligatoriske 5 ECTS-fag sammenlagt til tre 10 ECTS-fag.

Da vi er opmærksomme på, at nogle af jer kun mangler første eller anden del, vil det derfor være muligt at følge de nye fag enten helt eller delvist og kun gå til eksamen i de temaer, I mangler - altså på den gamle studieordning (gældende før 1. august 2018). Du har mulighed for at tage den del, du mangler, inden for den seksårige periode, alle studerende har til at færdiggøre uddannelsen uanset studieordning.

Du skal blot tilmelde dig her på hjemmesiden til det relevante 10 ETCS-fag, du ønsker at følge, og ved tilmeldingen uploade et kort brev med information om, hvilket fag du tidligere har læst, og at du ønsker optagelse på baggrund af den gamle studieordning (gældende før 1. august 2018). Du vil herefter blive optaget på faget og vil kun skulle til eksamen i den del af faget, du mangler.

Prisen for dig vil være lavere end den er for hele 10 ECTS-faget. For oplysning om, hvad faget koster, bedes du kontakte udbud@cphbusiness.dk.

Nye fag