Kemikalielovgivning og -styring

Vil du gerne blive klogere på kemikalielovgivning og -styring? Faget kemikalielovgivning og -styring er til dig, der gerne vil arbejde for virksomheder, der importerer, producerer, bruger eller forhandler farlige kemiske stoffer eller produkter.

Med faget kemikalielovgivning og -styring vil du blive undervist i, hvordan kemikalieområdet fungerer, og få viden om typiske produkters farlige egenskaber og risiko, så du kan bringe den videre til dem, som faktisk arbejder med produkterne. Du vil derudover også blive introduceret til kemikalilovgivningen.

Faget kemikalielovgivning og -styring giver dig en solid viden om reglerne på kemikalieområdet. Der stilles krav til forhandlere og producenter af blandt andet forbrugsgenstande som møbler og tøj, om at man har kendskab til indholdet af særligt farlige stoffer. Denne viden skal følge produktet gennem leverandørkæden, og det lærer du på faget.

Grundlæggende har du også brug for at forstå, hvilke stofegenskaber der har betydning for, hvornår et produkt er farligt. Du skal desuden kende det klassificeringssystem, man internationalt har vedtaget at bruge til at kommunikere om stoffers farlige egenskaber.

Efter faget vil du være i stand til at kunne stå for en virksomheds kemikaliestyring og bistå virksomheden i at efterleve kemikalielovgivningen.

Lektioner

30 lektioner fordelt over 4 uger. Faget afvikles i dagtimerne (inden for tidsrummet 09.00-15.00).

ECTS

5 ECTS

Datoer

Der er ikke nogen aktuelle kursusdatoer.

Ønsker du at høre nærmere om fremtidige kurser?

Kontakt:
Cphbusiness Hillerød
Telefon 36 15 45 06

Pris

Der er ingen egenbetaling, når du deltager som ledig på dette kursus og er blevet godkendt af din A-kasse eller dit Jobcenter.
Pris for deltagelse kr. 11.000,- inkl. litteratur og forplejning.

Sted

Cphbusiness Hillerød, Peder Oxes Allé 2, DK-3400 Hillerød

Eksamen

Faget afsluttes med en Skriftlig intern prøve, hvor eksaminationen tager udgangspunkt i fagets teoretiske grundlag, som bedømmes efter 7-trinsskalaen. Der udstedes eksamensbevis.

 • Tilmelding

  Hvordan ansøger jeg?

  Du skal udfylde blanketten AR 237 og aflevere den til din A-kasse.

  Blanketten får du ved at udfylde kontaktformularen nedenfor. Angiv venligst hvilket kursus du er interesseret i.

  Du er først endelig tilmeldt, når vi har fået blanketten AR 237 retur fra din A-kasse.

  Der er ansøgningsfrist en uge inden kursusstart.

  Kontakt

  Har du spørgsmål om administration og tilmelding, hører vi gerne fra dig:

  Telefon: 36 15 45 00
  E-mail: ledig@cphbusiness.dk

  Du kan desuden udfylde formularen nedenfor. 

  Navn
  E-mail
  Emne
  Skriv her, hvilket kursus du vil tilmelde dig
 • Adgangskrav og optagelse

  Hvem kan deltage?

  Som dagpengemodtager i første ledighedsperiode har du ret til seks ugers gratis opkvalificering med en selvvalgt uddannelse. Uddannelsen skal tages inden for de første ni måneders sammenlagt ledighed for alle ledige fra 25 år. For personer under 25 år skal uddannelsen tages inden for de første seks måneder.

  Ansøgning og optagelse

  Vil du optages på akademiuddannelsen? Så skal du opfylde de krav, der stilles til din uddannelsesbaggrund og erhvervserfaring. Du skal have:

  • En relevant erhvervsuddannelse
   eller
  • en gymnasial uddannelse + to års relevant erhvervserfaring

  Hvis du ikke umiddelbart opfylder optagelseskravene, har du måske kvalificeret dig ad anden vej. Læs om realkompetencevurdering nedenfor.

  Kontakt vores vejledere, hvis du er i tvivl, om du kan optages: 
  vejledning-videreuddannelse@cphbusiness.dk