Hvorfor skal du tage kurset?

På kurset klæder vi dig på til at starte din egen virksomhed eller til at bestride en stilling med fokus på koncept- og forretningsudvikling.

Du vil blive fortrolig med gennemtestede og validerede værktøjer til konceptudvikling og opstart af virksomhed, som du kan anvende i opstarten og ledelsen af din egen virksomhed. I undervisningen vil du have rig mulighed for at arbejde med din egen virksomhed eller et case-projekt.

Som led i undervisningen vil du få et individuelt mentorforløb og blive præsenteret for forskellige iværksætter- og SMV-netværk, som du vil kunne trække på. Du vil få generelle kompetencer inden for forretningsudvikling og strategisk ledelse, som du også vil kunne trække på i mange professionelle sammenhænge.

Vi skal blandt andet arbejde med:

 • Kreative processer, som du skal anvende i udviklingen af dit produkt eller din service
 • Forretningsmodeller: Hvem er dine kunder, leverandører og salgskanaler, og hvilke veje kører pengestrømmen? (Business Model Canvas)
 • Markeds- og risikoanalyse: Er der et marked for dit produkt?
 • Ledelse og opbygning af organisation omkring din virksomhed

Praktisk information

Konceptudvikling og forretningsmodeller er adgangsgivende til Cphbusiness’ akademiuddannelse i innovation, produkt og produktion.

Konceptudvikling og forretningsmodeller er godkendt på den landsdækkende positivliste i erhvervsgruppen Ledelse. Fagets akademikode er: 37878

Kurset er et heltidsstudie på seks uger fordelt på fysisk fremmøde og tillægsdage med selvstudie og gruppearbejde. Kurset afvikles i dagtimerne med studieaktiviteter mandag til fredag kl. 9.00 - 15.00.

ECTS

10 ECTS.

Eksamen

Kurset afsluttes med en individuel, mundtlig eksamen, hvor eksaminationen tager udgangspunkt i en synopsis og fagets teoretiske grundlag. Der udstedes eksamensbevis.

Datoer

Ingen kommende datoer.

Pris

Der er ingen egenbetaling, når du deltager som ledig på dette kursus og er blevet godkendt af din a-kasse eller dit jobcenter.

Prisen er 25.396,92 kr. inkl. litteratur.

Sted

Lina Petrova

Vær opmærksom på, at kurset bliver udbudt i samarbejde med Lina Petrova, som vi derfor videregiver dine personoplysninger til.

 • Tilmelding

  Hvordan tilmelder jeg mig?

  Det er dit jobcenter eller din a-kasse, der tilmelder dig kurset. Skal dit kursus bevilges gennem a-kassen, skal du udfylde en blanket (AR 237), som du modtager ved at udfylde kontaktformularen nedenfor.

  Der er ansøgningsfrist en uge inden kursusstart.

  Kontakt

  Har du spørgsmål til kursets indhold, skal du kontakte den samarbejdspartner, vi udbyder kurset sammen med.

  Har du spørgsmål om administration, kan du kontakte Cphbusiness på telefon 36 15 45 07 eller bruge kontaktformularen nedenfor.

 • Indhold og omfang

  Faget konceptudvikling og forretningsmodeller er et valgfag på akademiuddannelsen i innovation, produkt og produktion. Faget består af 10 ECTS.

  Formål

  På faget konceptudvikling og forretningsmodeller lærer du at udvikle og skabe nye relevante forretningsmodeller ud fra konkurrencedygtige koncepter. Du vil også få kompetencer til at analysere og vurdere relevansen og anvendeligheden af forskellige forretningsmodeller.

  Indhold 

  • Den kreative proces
  • Det kreative miljø
  • Rapid prototyping
  • Situationsanalyse
  • Organisatoriske udfordringer og tilpasninger
  • Forretningsmodeller

  Læs mere om læringsmål mv. i studieordningen for akademiuddannelsen i innovation, produkt og produktion.

 • Adgangskrav og optagelse

  Hvem kan deltage?

  Som dagpengemodtager i første ledighedsperiode har du ret til seks ugers gratis opkvalificering med en selvvalgt uddannelse. Uddannelsen skal tages inden for de første ni måneders sammenlagt ledighed for alle ledige fra 25 år. For personer under 25 år skal uddannelsen tages inden for de første seks måneder.

  Ansøgning og optagelse

  Vil du optages på akademiuddannelsen? Så skal du opfylde de krav, der stilles til din uddannelsesbaggrund og erhvervserfaring. Du skal have:

  • En relevant erhvervsuddannelse
   eller
  • en gymnasial uddannelse + to års relevant erhvervserfaring

  Hvis du ikke umiddelbart opfylder optagelseskravene, har du måske kvalificeret dig ad anden vej. Læs om realkompetencevurdering nedenfor.

  Kontakt vores vejledere, hvis du er i tvivl, om du kan optages:
  evu@cphbusiness.dk

 • Læringsmiljø

  Undervisningen består af klasseundervisning og er derudover baseret på kommunikation via en elektronisk undervisningsplatform, hvor der bl.a. sker aflevering og returnering af hjemmeopgaver.

  Klasseundervisningen veksler mellem oplæg fra underviseren og dialogbaseret undervisning. Vi arbejder med konkrete caseopgaver, der tager udgangspunkt i aktuelle problemstillinger fra praksis.

  Læs mere i vores brochure:

  Efter- og videreuddannelse Efter- og videreuddannelse - gør viden til værdi

 • Studievejledning

  Studievejlederne kan hjælpe dig med spørgsmål omkring studiets indhold. For eksempel hvis du er i tvivl om, hvilket studie eller fag du skal vælge.

  Har du problemer eller spørgsmål omkring tilmelding? Så kontakt administrationen.

  Henvendelse

  Du kan komme i kontakt med vores studievejleder på telefon 36 15 45 17 på følgende tidspunkter:

  Mandag: 9.00 - 12.30
  Tirsdag: 12.30 - 15.00
  Onsdag: Lukket
  Torsdag: 9.00 - 12.30
  Fredag: 9.00 - 12.30

  Du har også mulighed for at booke et telefonmøde med en studievejleder her: Book en telefonvejledning.

  Desuden er du altid velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular eller sende en mail til evu@cphbusiness.dk.

  Vejledere

  Lea Clausen Lea Clausen

 • Realkompetencevurdering

  Har du viden og erfaring, som du ikke har papir på, men som du har fået gennem kurser, dit arbejds- eller fritidsliv? Og er du interesseret i en akademi- eller diplomuddannelse? Så er realkompetencevurdering måske en mulighed for dig.

  En realkompetencevurdering betyder, at du kan få anerkendt og vurderet de kompetencer, den viden og de færdigheder, som du har fået uden for det etablerede uddannelsessystem, men gennem fx kurser, dit arbejds- eller fritidsliv.

  Læs mere om realkompetencevurdering her

Kontakt os

Kontakt os og hør mere om kurser for ledige.

Telefon:

36 15 45 07

E-mail