Hvorfor skal du tage kurset?

På kurset oplevelsesøkonomi lærer du at skabe værdi gennem værtskab, service og oplevelse og får redskaber til at designe mindeværdige oplevelser og unikt værtskab for gæster og kunder. Du introduceres til oplevelsesbranchens grundlæggende principper og tendenser og lærer at bruge din viden i relevante, praktiske situationer.

Du vil:

 • Lære at skabe værtskab og oplevelser, der differentierer en virksomhed fra konkurrenterne
 • Blive i stand til at planlægge og udvikle oplevelsesdesign, der skaber værdi for både gæster, kunder og virksomheder
 • Få en forståelse for oplevelsesøkonomien og dens muligheder i forhold til forretningsudvikling

På kurset får du også kompetencer til at arbejde med oplevelsesbaseret kommunikation, og du lærer at benytte oplevelsesøkonomien strategisk i en virksomhed.

Praktisk information

Oplevelsesøkonomi er adgangsgivende til akademiuddannnelsen i oplevelsesøkonomi.

Oplevelsesøkonomi er godkendt på den regionale positivliste nr. 606 i erhvervsgruppen Salg, indkøb og markedsføring. Fagets akademikode er 5928.

Kurset er et heltidsstudie på seks uger fordelt på fysisk fremmøde og tillægsdage med selvstudie og gruppearbejde. Kurset afvikles i dagtimerne med studieaktiviteter mandag - fredag kl. 9.00 - 15.00.

ECTS

10 ECTS

Eksamen

Kurset afsluttes med individuel, mundtlig eksamen, hvor eksaminationen tager udgangspunkt i en erhvervscase. Der udstedes eksamensbevis.

Datoer

Ingen kommende datoer

Pris

Der er ingen egenbetaling, når du deltager som ledig på dette kursus og er blevet godkendt af din a-kasse eller dit jobcenter.

Pris for deltagelse er 25.396,92 kr. inkl. litteratur.

Sted

HelpAHead

Vær opmærksom på, at faget bliver udbudt i samarbejde med HelpAHead, som vi derfor videregiver dine personoplysninger til.

 • Tilmelding

  Hvordan tilmelder jeg mig?

  Det er dit jobcenter eller din a-kasse, der tilmelder dig kurset. Skal dit kursus bevilges gennem a-kassen, skal du udfylde en blanket (AR 237), som du modtager ved at udfylde kontaktformularen nedenfor.

  Der er ansøgningsfrist en uge inden kursusstart.

  Kontakt

  Har du spørgsmål til kursets indhold, skal du kontakte den samarbejdspartner, vi udbyder kurset sammen med.

  Har du spørgsmål om administration, kan du kontakte Cphbusiness på telefon 36 15 45 07 eller bruge kontaktformularen nedenfor.

 • Indhold og omfang

  Oplevelsesøkonomi er et obligatorisk fag på akademiuddannelsen i oplevelsesøkonomi. Fag omfatter 10 ECTS.

  Formål

  Faget klæder dig på til at arbejde med oplevelsesbaseret forretningsudvikling, og vi introducerer dig til teorier, modeller og værktøjer til udvikling, produktion og levering af oplevelsesorienterede aktiviteter.

  Gennem kendskab til og anvendelse af fagets teorier og værktøjer opnår du kompetencer til at varetage opgaver inden for oplevelsesøkonomi, hvor du analyserer, udvikler, planlægger og gennemfører løsninger, der skaber unikke oplevelser og merværdi for gæsten/kunden. Vi klæder dig på til systematisk og professionelt at forstå og opbygge gode oplevelser, der skiller sig ud fra konkurrenterne.

  Indhold

  • Værtskab
  • Gæsteforståelse
  • Oplevelsesdesign
  • Værdiskabelse
  • Måling af oplevelser
  • Kreativ idégenerering

  Læs mere om læringsmål mv. i studieordningen for akademiuddannelsen i oplevelsesøkonomi.

 • Adgangskrav og optagelse

  Hvem kan deltage?

  Som dagpengemodtager i første ledighedsperiode har du ret til seks ugers gratis opkvalificering med en selvvalgt uddannelse. Uddannelsen skal tages inden for de første ni måneders sammenlagt ledighed for alle ledige fra 25 år. For personer under 25 år skal uddannelsen tages inden for de første seks måneder.

  Ansøgning og optagelse

  Vil du optages på akademiuddannelsen? Så skal du opfylde de krav, der stilles til din uddannelsesbaggrund og erhvervserfaring. Du skal have:

  • En relevant erhvervsuddannelse
   eller
  • en gymnasial uddannelse + to års relevant erhvervserfaring

  Hvis du ikke umiddelbart opfylder optagelseskravene, har du måske kvalificeret dig ad anden vej. Læs om realkompetencevurdering nedenfor.

  Kontakt vores vejledere, hvis du er i tvivl, om du kan optages: 
  evu@cphbusiness.dk

 • Læringsmiljø

  Undervisningen består af klasseundervisning og er derudover baseret på kommunikation via en elektronisk undervisningsplatform, hvor der bl.a. sker aflevering og returnering af hjemmeopgaver.

  Klasseundervisningen veksler mellem oplæg fra underviseren og dialogbaseret undervisning. Vi arbejder med konkrete caseopgaver, der tager udgangspunkt i aktuelle problemstillinger fra praksis.

  Læs mere i vores brochure:

  Efter- og videreuddannelse Efter- og videreuddannelse - gør viden til værdi

 • Studievejledning

  Studievejlederne kan hjælpe dig med spørgsmål omkring studiets indhold. For eksempel hvis du er i tvivl om, hvilket studie eller fag du skal vælge.

  Har du problemer eller spørgsmål omkring tilmelding? Så kontakt administrationen.

  Henvendelse

  Du kan komme i kontakt med vores studievejleder på telefon 36 15 45 17 på følgende tidspunkter:

  Mandag: 9.00 - 12.30
  Tirsdag: 12.30 - 15.00
  Onsdag: Lukket
  Torsdag: 9.00 - 12.30
  Fredag: 9.00 - 12.30

  Du har også mulighed for at booke et telefonmøde med en studievejleder her: Book en telefonvejledning.

  Desuden er du altid velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular eller sende en mail til evu@cphbusiness.dk.

  Vejledere

  Lea Clausen Lea Clausen

 • Realkompetencevurdering

  Har du viden og erfaring, som du ikke har papir på, men som du har fået gennem kurser, dit arbejds- eller fritidsliv? Og er du interesseret i en akademi- eller diplomuddannelse? Så er realkompetencevurdering måske en mulighed for dig.

  En realkompetencevurdering betyder, at du kan få anerkendt og vurderet de kompetencer, den viden og de færdigheder, som du har fået uden for det etablerede uddannelsessystem, men gennem fx kurser, dit arbejds- eller fritidsliv.

  Læs mere om realkompetencevurdering her

Kontakt os

Kontakt os og hør mere om kurser for ledige.

Telefon:

36 15 45 07

E-mail