Dataanvendelse og sikkerhed

Arbejder du med data, og har du adgang til IT-systemer med personfølsomme oplysninger, stiller det krav til din viden om datasikkerhed. På kurset dataanvendelse og sikkerhed klæder vi dig på til jobbet.

Arbejder du dagligt med data for din virksomhed, og har du adgang til systemer, hvor fx personfølsomme oplysninger er opbevaret? Så har du brug for viden om, hvordan håndteringen af data skal ske.

Sikkerhed er ét af de allervigtigste områder inden for den digitaliserede hverdag og har fokus hele vejen op til bestyrelsesniveau. Vi skal alle have kendskab til, hvad IT-sikkerhed er, og hvordan vi hver især bidrager til det. Kurset har fokus på samspillet mellem faglighed og digitalisering. Vi skal ikke være IT-specialister, men vi skal vide, hvordan vi passer på den data, vi arbejder med.

På dette kursus vil du lære om:

  • Generel IT-sikkerhed
  • Hvad du kan gøre for IT-sikkerheden
  • Grundlæggende dataanvendelse
  • Grundlæggende lovgivning og etik

Kurset er for dig, som dagligt arbejder med behandling og udtræk af data, og gerne vil vide mere om, hvordan du sikkert kan arbejde med det uden at bryde loven og være med til at beskytte din virksomhed. Kurset er åbent for alle interesserede.

Der er to kursusdage med fremmøde fra kl. 9 til 15. HK stiller computere til rådighed, men du må også gerne medbringe egen bærbare PC.

Der er ingen eksamen på kurset, men du modtager et kursusbevis.

Dataanvendelse og sikkerhed er én af fremtidens digitale kompetencer og er udarbejdet på baggrund af HK og KL's kompetencehjul.

Sted

HK Hovedstaden
Svend Aukens Plads 11
2300 Københavns S

Pris

Prisen for deltagelse på kurset er 1.650 kr.

Andre kurser

Gå ikke glip af de andre kurser tilknyttet kompetenceløftet til det digitale PC-kørekort