Dataklargøring og -rensning

Dataklargøring og -rensning

Vil I gerne tage flere beslutninger baseret på data? Har I så store mængder data tilgængelig, at I har mistet overblikket? På dette kursus får du værktøjerne til at få overblik over din virksomheds data.

Hvorfor skal du tage kurset?

For at kunne træffe beslutninger baseret på data er det første step at skaffe sig et overblik over den nuværende data. Hvor kan vi få fat i data, er de valide, og hvordan hænger de sammen? Indsamlede data fra forskellige kilder skal ofte konsolideres og samles, så man kan reducere dobbelt data, fjerne ikke komplette informationer eller opdatere data, så der opstår en nødvendig relevans.

Arbejder vi med registerdata, hvor strukturen er på et godkendt niveau, eller arbejder vi med kvalitative tekstanalyser, hvor vi søger efter en struktur, så er værktøjer og tilgangsmåder helt forskellige.

Du vil:

  • Få værktøjer og viden til, at:
    • Samle og rense indsamlede datasæt
    • Validere dataformater og strukturer
    • Søge efter sammenhænge i data
  • Få indsigt i de etiske dilemmaer, der opstår, når man indsamler og kvalitets kontrollerer data

Kursets opbygning

Vi tilbyder tre todages kurser, der enten kan tages enkeltvis eller som en pakke. Kurserne henvender sig til dig, der sidder med beslutninger om fx forretningen og gerne vil kunne træffe beslutninger baseret på data.

Kursusrækken tager udgangspunkt i lige netop din virkelighed, og efter forløbet vil du stå med et produkt, der kan skabe enorm værdi for dig og din virksomhed. I vil blive mere datadrevne, samtidig med at I har overvejet de etiske dilemmaer, der ligger i kunstig intelligens.

For at vi kan bruge mest mulig tid på at sikre værdi for dig og din virksomhed, er det en forudsætning, at du har gennemgået kurset Elements of AI, som er et gratis onlinekursus om kunstig intelligens i seks kapitler. Forvent, at det tager ca. 20 timer i alt.

Se også kurserne: