Tag et gratis webinar hos Cphbusiness og styrk dine kompetencer

Hos Cphbusiness tilbyder vi nu et udvalg af gratis webinarer, som du nemt og hurtigt kan tilmelde dig. Emnerne spænder bredt inden for vores palet af uddannelsestilbud, og de foregår på forskellige tider af dagen.

Du får mulighed for at tilegne dig ny viden og inspiration – helt gratis. Du kan deltage fra jobbet, hjemme i stuen eller fra sommerhuset. Det eneste, det kræver, er en god internetforbindelse. Du deltager via din computer, smartphone eller tablet. Det er en fordel med headset, da det giver den bedste lyd, men du har ikke brug for webcam.

Når du deltager på webinaret, kan du stille spørgsmål til værten og chatte med de andre deltagere. Få dage før webinaret modtager du en mail med link til webinaret og information om, hvordan du får adgang.

Mulighederne og fremtidsperspektiverne i Big Data

– Foredraget er for alle uanset uddannelsesretning.

Webinaret handlede om de generelle trends og specifikke udfordringer som analytikere og forretningsfolk møder i deres daglige arbejde med data.

Webinaret gav viden om:

 • Definitionen af big data
  Når man ser en term, man ikke forstår, er det naturligt at søge en definition. Uheldigvis er der, afhængig af hvem du spørger, mange forskellige forklaringer på, hvad Big Data er. På webinaret vil du få en forståelse for, hvorfor det er så svært at definere.
 • Samfundsmæssige udfordringer ved de øgede datamængder
  Et samfund, som er drevet af data i alt, hvad det gør, er en ny konstruktion. Den er ikke mere end 15 år gammel, og aldrig har vi oplevet en så overvældende informationsmængde mellem hænderne på almindelige mennesker. Det ændrer den måde, vi som samfund agerer på. Den trykte presse, som hidtil har været demokratiets vogter, bliver afløst af grupperinger på Facebook, som med medlemmer nok kan vende op og ned på det etablerede politiske kollektiv.
 • Databehandling i videnskabeligt, biologisk regi
  I disse år bliver vi i stand til at have hele den menneskelige arvemasse i hukommelsen på en almindelig laptop. Forskning i datasæt, som det menneskelige DNA, har hidtil været for de få, men i kraft af den øgede, billigere og hurtigere processeringskraft bliver det muligt ved hjælp af en kollektiv indsats at løse livet gåde og knække koden for kræft.
 • Forretningspotentiale og forretningsmuligheder i Big Data
  Cases om forskellige virksomheders brug eller ambition om Big Data.
 • De næste 5 år. Hvad bliver de næste landvindinger efter Big Data?
  Et sandsynligt fremtidsperspektiv, hvor vi ser på de linjer, som er trukket i sandet lige nu, og prøver at kigge lidt på, hvor de fører os hen.

Din vært var Mads Voigt Hingelberg. Mads har mere end 15 års erfaring i analyse og databehandling i industrien og hos eBay. I dag arbejder Mads som foredragsholder og fremtidsforsker ved Innovation Lab, hvor han afsøger og formilder de nyeste trends i datateknologi.

Praktisk information

Webinaret blev afholdt den 29. november 2016 kl. 19.30 og varede en time.

 • Tilmelding

  Der er lukket for tilmelding.

  Ved tilmelding til gratis webinar bliver du automatisk tilmeldt Cphbusiness’ nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig igen ved at trykke "afmeld" i bunden af nyhedsbrevet.