Noah og Spar Nord vinder Årets Cphbusinesspraktik 2023/2024

Årets Cphbusinesspraktik 2023/2024 gik til Noah Nevados praktik i Spar Nord Helsingør, da fem stærke finalister præsenterede deres praktikforløb over for juryen.​

26. april 2024

– Jeg må indrømme, at jeg blev lidt rørt over det. Det havde jeg ikke regnet med. Det var nogle meget flotte praktikforløb, som mine medstuderende havde været på, siger Noah Nevado, hvis praktikforløb nu kan kalde sig Årets Cphbusinesspraktik 2023/2024.

Noah Nevado er studerende på finansbacheloruddannelsen, og praktikforløbet fandt sted hos Spar Nord Helsingør.

– Jeg er meget glad for anerkendelsen, og jeg er meget taknemmelig for det forløb, jeg har haft hos Spar Nord, og jeg kan ikke takke dem nok, siger han.

Selvtillid og flotte pitches

– I har ikke gjort valget nemt for os.

Sådan lød det fra Nikolaj Lubanski, jurymedlem og COO i Copenhagen Capacity, da han var på nippet til at løfte sløret for vinderen af Årets Cphbusinesspraktik over for finalisterne torsdag den 25. april 2024.

Kort forinden havde årets finalister hver præsenteret deres praktikforløb over for juryen, som skulle vælge årets vinder.

– Det var superflotte pitches. Der er noget, der går igen, som I beskriver alle sammen, nemlig, hvad det har givet jer af boost på selvtilliden, sagde Nikolaj Lubanski til finalisterne.

Bliv klogere på årets finalister her Mød finalisterne til Årets Cphbusinesspraktik 2023/2024

Finalister og jury til Årets Cphbusinesspraktik 2023-2024.
Finalister og jury til Årets Cphbusinesspraktik 2023/2024.

Superglade

Men én vinder skulle findes, og juryen hæftede sig ved, hvordan Noah Nevado kom med en livserfaring og en baggrund som pædagog, og hvordan virksomheden var i stand til at håndtere den anden faglighed og den personlige transformation.

– Vi er superglade. Både på egne vegne og på Noahs. Han har i den grad fortjent at vinde. Det er sjældent, at man kommer fra en helt anden branche, og så i hans alder og situation som enefar med to børn, vælger at skifte karrierevej, som han har gjort, siger Lotte Østergaard, afdelingsdirektør for Privat i Spar Nord Helsingør.

National finale 23. maj

Vinderen af Årets Cphbusinesspraktik 2023/2024 går videre til den nationale konkurrence, hvor vinderne fra alle landets erhvervsakademier deltager.

Den nationale finale foregår på hotel Scandic CPH Strandpark den 23. maj, og her dyster landets vindere om titlen som Årets Erhvervsakademipraktik 2023/2024.

Til Årets Erhvervsakademipraktik 2023/2024 er der pengepræmier for 20.000 kroner sponsoreret af HK og Teknisk Landsforbund.

Se finalen fra sidste år:

Fakta

Juryen bestod af:

  • Nikolaj Lubanski, COO, Copenhagen Capacity
  • Anders Elley, CEO, Densou
  • Sofie M. Rusbjerg, Assisterende Storkunderådgiver, Nykredit
  • Ole Gram-Olesen, rektor, Cphbusiness
  • Katja Wæver Jørgensen, forsknings- og innovationschef, Cphbusiness

Årets finalister var:

  • Henrik Wig Harboe-Jepsen, logistikøkonom, Kryta
  • Jacob Næsted Dyrbye, multimediedesigner, Højkant
  • Line Kirkegaard Andersen, international handel og markedsføring, Omnidocs
  • Noah Nevado, finansbachelor, Spar Nord Helsingør
  • Rebekka Rosenbæk Lorenscheit, finansbachelor, Sunrise TcTa