Gå direkte til indhold

Kom til online informations­møde om efter­uddannelse den 16. jan. 2025.

Tilmeld dig

Få hjælp og vejledning til

Efteruddannelse og kurser

Skriv til os, hvis du har et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her.

Ring til os, eller lad os ringe dig op, hvis du har et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her.

36 15 48 66
Mandag - fredag kl. 9.00 - 14.00
Studerende på efteruddannelse og kurser
Studerende på efteruddannelse og kurser
Studerende med computer
  • Akademiuddannelse

Innovation

For dig, der vil implementere nye idéer og arbejde med innovationsprocesser og konceptudvikling.

Start fx 25. okt. 2024
Kommende hold
8
Akademiuddannelse

Kort videregående uddannelse

Deltidsstudie

Typisk 3 år

Kom i gang

Du kan løbende starte op på akademiuddannelsen i innovation.

Tilmeld dig et fag og kom i gang nu, eller kontakt vores studievejleder, som kan hjælpe dig med at planlægge din uddannelse.

Vil du rustes til at udvikle og gennemføre nye idéer i virksomheder og styrke din viden om innovations­processer, forretnings­modeller og konceptudvikling? Så er akademi­uddannelsen i innovation det rigtige valg for dig.

Derfor skal du læse innovation

På akademiuddannelsen i innovation ruster vi dig til at skabe værdi og fornyelse for virksomheder ved at gå foran i forhold til at analysere, planlægge og vurdere idéer og problemstillinger inden for innovation, forretningsmodeller og projektledelse. Du lærer at indgå i udviklingsorienterede og tværfaglige arbejdsprocesser inden for bl.a. konceptudvikling og innovative udviklingsprocesser.

Derudover får du værktøjer til at forberede, gennemføre og afslutte projekter, og du bliver ligeledes udstyret med værktøjer til at kunne udvikle og forbedre projektprocessen, så dine projekter bliver en succes. Du udvikler kompetencer til at kunne styre processer og projekter, som omfatter ressourcer, interessenter, planer, kvalitet, mål og risici. Disse kompetencer kan du bruge i dit daglige arbejde med projekter, og du bliver ligeledes klogere på din egen rolle som projektleder, da du trænes i at vurdere og realisere de gode idéer i praksis.

Du vil desuden få viden om idé- og udviklingsprocesser, teamledelse, markedsudvikling og blive i stand til at vurdere og varetage faktorer som organisering af innovation, situationsanalyse, rapid prototyping og deres indvirkning på den innovative proces og organisationens forretningsmodel. Denne viden vil gøre dig i stand til at udnytte de nye muligheder og foretage de nødvendige omstillinger i et foranderligt marked.

Styrk din karriere inden for udvikling og innovation af nye produkter

Uddannelsen i innovation klæder dig på til at samarbejde med andre på tværs af kulturelle, sproglige og uddannelsesmæssige forskelle, og du lærer, hvordan virksomheder får udviklet deres rutiner og bygget strukturer, der sikrer en fortsat udvikling og innovation af nye produkter.

Efter at have taget en akademiuddannelse i innovation vil du kunne varetage jobs som produktudvikler, projektleder eller som rådgivende konsulent i private eller offentlige virksomheder.

Det bliver du bedre til

På akademiuddannelsen i innovation lærer du blandt andet om:

  • Teamledelse
  • Projektstyring
  • Ressourceallokering
  • Innovative processer
  • Organisatoriske udfordringer og tilpasninger
  • Forretningsmodeller
  • Projektledelse af mindre og mellemstore projekter
  • Agile projektformer
  • Idé- og udviklingsprocesser
  • Kreative metodikker
  • Rapid prototyping
  • Planlægningsfunktioner i relation til områdets praksis

Uddannelsens opbygning

Akademiuddannelsen i innovation er en erhvervsrettet videregående uddannelse, som læses på deltid. Hvis du vil studere videre, har du efterfølgende mulighed for at tage en relevant diplomuddannelse.

Uddannelsen består af to obligatoriske fag og en række valgfag. Alle fag afsluttes med en eksamen, og uddannelsen afsluttes med et skriftligt afgangsprojekt. En akademiuddannelse tager typisk tre år at gennemføre med et til to fag pr. semester. Hvert fag har en varighed på ca. tre-seks måneder.

Du bestemmer selv, om du vil tage hele akademiuddannelsen i innovation eller blot udvælge de fag, der interesserer dig, og tage dem som et enkeltstående kursus.

Uddannelsens formelle titel er akademiuddannelsen i innovation, produkt og produktion, men vær opmærksom på, at Cphbusiness kun tilbyder retningen innovation.

Nedenfor kan du se, hvordan vi anbefaler at strukturere din vej gennem uddannelsen, så du gennem dine valg af fag får skabt en tydelig, faglig profil.

Obligatoriske fag

20 ECTS

Der er to obligatoriske fag på akademiuddannelsen i innovation.

Vælg efter interesse

Vi anbefaler, at du følger denne vej, som giver dig en profil med fokus på innovation. Du har dog også mulighed for at erstatte valgfag med fag fra andre fagområder. Kontakt vores studievejledere for mere information.

Innovation

30 ECTS

Hvis du vælger en profil med fokus på innovation, får du viden om idé- og udviklingsprocesser. Du vil også lære om god projektledelse, og hvordan du skaber og styrer innovative processer.

Afgangsprojekt

10 ECTS

Afgangsprojektet afslutter uddannelsen og giver dig mulighed for at gå i dybden med et emne, du brænder for.

Populære fag

Alle uddannelsens fag

Akademiuddannelsen i innovation tæller 60 ECTS og er bygget op af obligatoriske, valgfrie fag og et afgangsprojekt. Du kan tage uddannelsen med en profil eller uden retning.

Printvenligt materiale

Hent et faktaark om uddannelsen

Fakta om akademiuddannelsen i innovation

Omstillingsfonden

Få op til 10.000 kroner til din efteruddannelse

Sådan gør du

Spørgsmål og svar

Nyt om innovation

Gå ikke glip af faglig inspiration

Overvej også