Danmarks første

Så kom dagen, hvor uddannelsesleder Bo Steen Larsen stolt kunne overrække eksamensbeviserne til Danmarks første finansbachelorer.

01. februar 2012

Fredag den 27. januar 2012 kunne 28 studerende fejre deres nye titel som finansbachelorer. Efter 3½ års studier kan de studerende som de allerførste i Danmark skrive titlen på CV’et. Men selvom uddannelsen er ny, står erhvervslivet parat til at modtage de talentfulde studerende. Det understregede Thomas Grinderslev, Uddannelseskonsulent i Almindelig Brand, da han i sin tale til de studerende sagde:

- Jeg er sikker på, at en væsentlig rekrutteringsvej for Finanssektoren fremover er medarbejdere med finansbacheloruddannelse, fordi uddannelsen i så høj grad afspejler ønsker og behov fra vores sektor.

Almindelig Brand har både inden for bank, forsikring og pension haft flere finansbachelorer i praktik og Thomas Grinderslev fremhævede gennem hele sin tale uddannelsens brede sigte og de studerendes mange kompetencer.

- I har rigtig meget af ”de gode kompetencer” som lederne, jeres daglige kollegaer, og vi som virksomhed både lægger mærke til og sætter pris på, sagde Thomas Grinderslev

Finansbacheloruddannelsen er en 3½ år lang uddannelse, hvor de studerende opnår en solid økonomisk viden og får et indgående kendskab til finansielle funktioner. Derudover er uddannelsen bygget op omkring et halvt års praktikforløb, hvor de studerende specialiserer sig indenfor forskellige linjer som fx:

  • Pengeinstitut
  • Forsikring/pension
  • Ejendomsmægler
  • Ejendomsadministration
  • Revision

Uddannelsen rummer derfor både et dybdegående teoretisk fundament, men har også i høj grad et praktisk afsæt, hvor de studerende gennem praktikken, får lov at prøve kræfter og skabe relationer til den finansielle sektor.

Uddannelsesleder Bo Steen Larsen sluttede således også sin tale til de nyudklækkede finansbachelorer med en lille peptalk:

- I kommer ud midt i en buldrende finanskrise, men husk, det ændrer ikke på, at erhvervslivet stadig har behov for dygtige og kompetente medarbejdere, og det mener jeg, at I har. Kæmpe stort tillykke til jer alle sammen.