Hovedsæde indviet

Torsdag den 20. september 2012 klippede uddannelsesminister Morten Østergaard snoren ved indvielsen af Cphbusiness City, akademiets nye afdeling og hovedsæde.

20. september 2012

Snoren vardog ikke traditionelt rød, men orange i samme nuance som i Cphbusiness' nye logo, da ministeren indviede lokaliteten.

Ryk grænserne for uddannelse

- Landemærket var i gamle dage et skel mellem bebygget område og ubebygget land. Det er en perfekt adresse for en uddannelsesinstitution, og jeg håber, at I vil udfordre nutidens grænser.
Jeg tænker bl.a. på grænserne for samarbejde mellem uddannelse og erhvervsliv. I skal tiltrække studerende på tværs af nationale grænser, og I skal udvide grænserne for, hvor mange danskere, der får en uddannelse, sagde Morten Østergaard.

- Regeringen ønsker mere uddannelse, og vi ønsker samtidig at hæve kvaliteten. Derfor er sammenhængen mellem teori og praksis enormt vigtig. Her på Cphbusiness er praksisnær uddannelse i højsædet, og jeg er sikker på, at det er forklaringen på, at akademiet tiltrækker stadig flere studerende", sagde ministeren og sluttede med en opfordring:
- Ryk grænserne for uddannelse, så I bidrager til, at vi får den dygtigste generation nogensinde.

Erhvervsakademierne spiller en central rolle  

- 6.000 studerende kan ikke tage fejl, sagde professor Bent Greve, formand for Cphbusiness' bestyrelse.

- Erhvervsakademierne spiller en central rolle. De bidrager til, at flere unge får en kompetencegivende uddannelse, og de er en brik i et uddannelsessystem, hvor det er muligt at komme videre og bygge ovenpå.
Kombinationen af en uddannelse, der giver direkte adgang til arbejdsmarkedet, og muligheden for at kunne bygge videre på den på et senere tidspunkt, er en klar styrke ved dette system, sagde Bent Greve.

En klar 5'er

Rektor for Cphbusiness, Ole Gram-Olesen, beskrev akademiets nye afdeling og hovedsæde således:

- Det gælder for uddannelsesinstitutioner som for private boliger, at der er tre ting, der tæller: beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed! Cphbusiness City ligger tre minutters gang fra Nørreport Station, et stenkast fra Kongens Have og midt i den pulserende bymidte. Hvis vi var med i Hammerslag, så ville dette være en klar 5'er, sagde Ole Gram-Olesen.

I dagtimerne er der ca. 1.000 studerende på de ca. 5.000 m2 i bygningen på Landemærket.