Hospitalsklovne og serviceøkonomer

Hvis du næste år får øje på hospitalsklovne, der skubber en hospitalsseng gennem en af landets større byer, så ved du nu hvorfor.

14. november 2012

Idéen stammer nemlig fra det samarbejde, der i november har kørt mellem serviceøkonom-studerende fra Cphbusiness Lyngby og foreningen Danske Hospitalsklovne.

- Det har været meget inspirerende, og der har været mange gode idéer, siger projektmedarbejder Sissel Witt fra Danske Hospitalsklovne.

Sammen med souschef Lea Brams Olesen har hun for første gang arbejdet sammen med serviceøkonomstuderende omkring en konkret problemstilling, og det har været positivt.

- Der har ikke været nogle grupper, hvor vi ikke har kunne bruge noget fra, siger Lea Brams Olesen.

Forskel på byer

Danske Hospitalsklovne står over for en konkret udfordring, og det er den udfordring, de studerende i løbet af casekonkurrencens 24 timer skulle finde en løsning på.

Klovnene har brug for penge til deres arbejde, som kommer patienterne på landets hospitaler til gode. De penge skal rejses, og her melder udfordringen sig i landets største byer, hvor tilknytningen til det lokale hospital ikke er nær så kraftig som i de mindre byer.

Foreningen Danske Hospitalsklovne efterlyste derfor en vej til mere opmærksomhed og/eller flere penge til arbejdet. De studerende gik derfor i grupper og kom med forslag til, hvordan det kan gøres.

Et vigtigt emne

Det blev gruppen bestående af Dennis Hauge, Thomas Kielland-Brandt, Nicklas Bromann Tind, Katrine Hede Bjerre og Camilla Graugaard, der løb af med sejren.

Idéen bag den sejrende gruppes forslag går ud på, at der i landets fem-seks største byer skal arrangeres en samtidig event, hvor hospitalsklovne bl.a. er synlige i gadebilledet ved at skubbe en hospitalsseng rundt. Samtidig bakkes eventen op på forskellige måder gennem de sociale medier, og det samlede mål er at skabe opmærksomhed og deraf profit til foreningens arbejde.

- Hospitalssengen skulle også være med for at vise, at det ikke kun er gak og løjer, siger Katrine Hede Bjerre, og Dennis Hauge fortsætter:

- Det er meget vigtigt at vise, at en hospitalsklovn ikke bare er en klovn, det handler også meget om empati, siger han.

Denne artikel var nomineret til Sprogprisen.dk i kategorien Årets bedste hjemmesidetekst 2013.

Læs mere her.