Udlandsophold i Bangkok

17. marts 2013

Ankomst til Bangkok

Søndag den 17. marts 2013 - dag 1

Så er vi endelig ankommet til Bangkok alle sammen (12 finansøkonom-studerende fra Lyngby afd. + 1 lærer).

I år har vi fået et nyt hotel med bedre værelser og på øverste etage en open-air restaurant med borde rundt om swimmingpoolen og udsigt ud over Bangkok skyline. Til gengæld er aftensmad på hotellet noget, som kræver tålmodighed. En time efter at vi havde bestilt, havde vi stadig ikke fået vores mad (og jeg min fadøl).

I morgen starter vores 2-ugers program ”International Finance and Banking Business” på International College of Rajamangala University of Technology Krungthep (UTK).

/Helge Sørensen

 • Lære hinanden at kende

  Mandag den 18. marts 2013 - dag 2

  Hej alle sammen hjemme i kolde Danmark!

  I kan lige tro, at det er dejligt her i Bangkok City. Både varmt og vældig befolket, I ville ønske, I var her ;-)

  Vi startede skoledagen i dag med, at vi fra Danmark skulle præsentere Danmark for de thailandske studerende. Herefter præsenterede en amerikansk lærer, ”Greg”, Thailand for os. Han har boet i Thailand i 12 år.

  Efter præsentationen blev vi delt i grupper med thaiere, således at vi lærte thai, og de lærte dansk - rød grød med fløde ;-)

  Efter frokost fik vi vigtig viden om Thailand, hvordan man skal opføre sig, og hvad man på ingen måde må!

  Vi glæder os til 10 dejlige dage med disse søde thaiere.

  Sawadee Kha

  /Alle os!
  (Nadia og Monik)

 • En hård nat

  Tirsdag den 19. marts 2013 - dag 3

  Tirsdag morgen startede med en gruppe unge danskere, der var hårdt ramt af nattens bytur. Aftenen sluttede for de flestes vedkommende først kl. 04.30, og dermed var der kun 5 timer til afgang fra lobbyen mod universitetet, hvor der ventede os fem timers Global Økonomi.

  Undervisningen omhandlede, i de første to timer, makroøkonomi i forhold til Thailand, hvor vi blev undervist i de grundlæggende teorier og modeller. I frokostpausen var der rift om taxaerne, da turen skulle gå til McDonalds, som en lille trøst. De lokale spisesteder i Thailand, har en noget anderledes opfattelse af hygiejne, og oven på en hård nat kunne en burger ikke slå fejl.

  Dagens sidste to timers undervisning omhandlede hernæst mikroøkonomiens grundlæggende teorier og modeller. Her blev vi også introduceret til nogle af de virksomheder, som vi skal beskæftige os med senere i forløbet.

  Dagens udfordring bestod i at forstå vores underviser. En meget dygtig engelsktalende kvinde. Men hvis man øger tempoet i en thailænders fremlæggelse, samt fjerner alle "r"-lyde, tilsætter lidt trætte danskere, bliver det noget af en kamp.

  Eftermiddagen bestod af lidt sol ved poolen, samt en lille lur.
  Vi var alle enige om ikke at skulle ud og gøre byen usikker, og derfor sluttede dagen tidligere end nogensinde set før. ;)

  /Søren og Nadja, over and out!