Ny miljøuddannelse er et hit

Miljøteknolog-uddannelsen er populær blandt unge med interesse for miljø og bæredygtighed.

27. november 2013

Den 16. september 2013 startede 22 studerende på den nye 2-årige erhvervsakademiuddannelse. Her kan du møde 3 af dem.

På fotoet ses fra venstre: Thomas Guldbrantsen, Regine Vigen Nielsen og Frank Osei Sarso.

Vil gøre en forskel 

Det var tanken om at kunne gøre en forskel, der motiverede 22-årige Frank Osei Sarso til at læse videre til miljøteknolog efter gymnasiet. På Miljøteknologuddannelsen har han både mulighed for at få stimuleret sin naturlige nysgerrighed og blive klogere på miljøet, samtidig med at han får kontakt til det private erhvervsliv.

- Jeg kan godt lide at arbejde med udfordringer, og jeg kunne godt se mig selv arbejde med at inspirere virksomheder til, hvordan de i fremtiden kan spare på energien og tage mere hensyn til miljøet, siger Frank Osei Sarso.

Vil arbejde med bæredygtighed 

Regine Vigen Nielsen, 21, blev færdig som student i sommeren 2013. Hun valgte studiet, fordi hun gerne vil arbejde med natur, kemi og matematik. På længere sigt kunne Regine godt se sig selv arbejde med bæredygtighed i virksomheder, men hun forholder sig åbent til fremtiden og tilføjer, at fordi hun er døv, tager hun det med karriere, som det kommer. Allerede nu er hun dog gået til studiet med masser af engagement og har meldt sig som lokalrepræsentant for Cphbusiness’ studenterorganisation.

Et godt karriereskifte

For 31-årige Thomas Guldbrantsen var den nye uddannelse en mulighed for et karriereskifte. ”Jeg har en blandet rygsæk med mig. Jeg har en erhvervsmæssig baggrund og har også været otte år i forsvaret, men jeg fik lyst til at prøve noget nyt” siger Thomas Guldbrantsen.

Med uddannelsen til miljøteknolog følte Thomas, at han kunne få redskaberne til at gå ud og gøre en positiv forskel inden for et område, der betyder noget.

- Jeg har altid haft en interesse for miljøet, men jeg følte samtidig, at det var begrænset, hvad man som enkeltperson kunne bidrage med. Som miljøteknolog har jeg mulighed for at komme ud i verden og ændre den måde, virksomheder tænker på miljø på. Det er noget, jeg har erfaring med fra min tid i forsvaret. Så det er klart noget, der appellerer til mig, siger Thomas Guldbrantsen.

Som miljøteknolog har jeg mulighed for at komme ud i verden og ændre den måde, virksomheder tænker på miljø på.

Thomas Guldbrantsen

En god start på den nye uddannelse 

Maria Baunbæk, der underviser de nye miljøteknologer, har ventet spændt på det nye hold af studerende. Efter den første måneds undervisning er de kommet godt fra land.

”Vi kick-startede undervisningen med at præsentere de studerende for en konkret udfordring. De skulle sammen finde på måder at gøre vores bygning mere bæredygtig. Vi har allerede fået mange forslag til, hvordan vi for eksempel kan sortere vores affald eller udnytte æbleskrog til at lave biogas” siger Maria Baunbæk.

Arbejdet skal munde ud i en miljødagi foråret 2014, hvor de studerende præsenterer deres arbejde og viser, hvordan man kan spare både penge og ressourcer med en miljømæssig tankegang.

Områdechef Annette Thromsholdt glæder sig over den store interesse og har et bud på, hvorfor uddannelsen er så populær.

”Jeg tror, der er flere forklaringer. Miljøteknolog er en bred uddannelse, der både appellerer til de studerede, som gerne vil have jord under neglene, og til dem, der vil have de internationale briller på og arbejde med optimering af forsyningskæder og bæredygtig produktion i større virksomheder. De ser en mulighed for at komme ud over landets grænser,” siger Annette Thromsholdt.

Det første hold miljøteknologer er færdiguddannede og klar til at trække i arbejdstøjet i sommeren 2015.

Bonusinfo: frafaldet i det første semester var på 0 procent.