Markedsføringsøkonom i drømmejob

24-årige Pernille West er nyuddannet markedsføringsøkonom fra Cphbusiness og sidder i dag som PR- og marketingchef i LETZ SUSHI.

18. februar 2014

Vejen til drømmejobbet har dog ikke været uden forhindringer, men hårdt arbejde og modet til at gå efter det, man brænder for, er ifølge Pernille est nogle af ingredienserne, der har bragt hende dertil, hvor hun er i dag. Læs her om hendes vej til drømmejobbet.

Markedsføringsøkonom - et perfekt match

At valget faldt på lige netop markedsføringsøkonomuddannelsen, var ifølge Pernille ikke tilfældigt, for uddannelsen var på mange måder et perfekt match.

- Jeg syntes, at Markedsføringsøkonom passede godt til mig, fordi det er en forholdsvis kort uddannelse, og samtidig er den bred, så den gav mig mange muligheder efter studiet. 2 år var perfekt til mig; kort nok til at jeg stadig kunne holde motivationen højt hele vejen igennem studiet, siger Pernille.

Vejen til drømmejobbet 

De første skridt på vejen til drømmejobbet blev taget allerede under studiet, hvor Pernille i forbindelse med en case-opgave kom i kontakt med Louise Ertman Baunsgaard, indehaver af restaurantkæden LETZ SUSHI, og blev ansat som studentermedhjælper. Et job, der, ifølge Pernille, har hjulpet hende til at finde sine stærke og svage sider.

- Da jeg gik på studiet, var det vigtigt for mig at finde ud af, hvad jeg var god til og ikke være bange for at specialisere mig. Og mit studiejob på LETZ SUSHI har lært mig meget om, hvad jeg er god til og kan bruge min uddannelse til, tilføjer Pernille.

En travl hverdag 

Som PR- og marketingchef har Pernille en travl hverdag og er så småt ved at finde sig tilrette i et job, hvor der hele tiden er nye udfordringer.
- Der er ikke to dage, der er ens i det her job, og det tiltaler mig rigtig meget og holder samtidig min motivation oppe, også når bølgerne går højt, siger Pernille.

 Der er ikke to dage, der er ens i det her job, og det tiltaler mig rigtig meget og holder samtidig min motivation oppe, også når bølgerne går højt.

Pernille West

Skulle hun give et godt råd videre til nuværende studerende, er hun ikke i tvivl:
- Jeg vil sige, at intet kommer til den, der venter. Som studerende skal man ikke bare vente på, at der kommer et job dumpende ned i hovedet på en.

Derudover handler det for Pernille også om at dyrke sine interesser.
- Jeg har altid valgt ud fra mine egne interesser og aldrig været bange for at specialisere mig, og det har altid fungeret godt for mig, siger Pernille.

God energi er vigtigt 

Indehaver af LETZ SUSHI, Louise Ertman Baunsgaard, er enig i, at det er vigtigt, at studerende og nyuddannede har praktisk erfaring, og hun mener, at man med den rette kombination af teori og praktisk erfaring sagtens kan blive klædt ordentligt på til erhvervslivet på kun 2 år.

- Jeg synes, at praktisk erfaring er rigtig vigtig, og når jeg ansætter folk, kigger jeg rigtig meget på, hvad folk har lavet og prøver at få referencer på det. Den personlige kemi og udstråling er dog også utrolig vigtig, siger Louise Ertman Baunsgaard.

Og netop de kvaliteter genkendte hun i Pernille:
- Pernille har energi og vil gerne, og hun ved også godt, at tingene ikke altid bare kommer til en.

Louise Ertman Baunsgaard giver også gerne studerende et råd med på vejen:
- Find ud af, hvad du er god til, og hvad du gerne vil lave, som har din interesse. Det er jo oftest interessen, der driver værket.

LETZ SUSHI slog dørene op til den første restaurant i 2003 og tæller i dag 11 restauranter med mere end 150 ansatte.