Rene 12-taller

Studerende fra Malta består uddannelse med 12 i snit.

08. april 2014

Andrew George Schinas fra Malta har i marts 2014 færdiggjort professionsbachelor i international hospitality management på engelsk på Cphbusiness med et imponerende karaktergennemsnit på 12.

Ifølge Andrew George Schinas er hemmeligheden bag hans succes enkel, og han giver gerne et godt råd med på vejen til andre, der ønsker gode karakterer.

Læs her, hvordan han kom fra Malta til Danmark, og hvorfra han fik sin interesse for service og oplevelsesindustrien.

Et kald for livet 

For mange mennesker kan det være svært at finde deres kald i livet, men for 34-årige Andrew, der voksede op på Malta ved siden af en restaurant, opstod interessen for gastronomien tidligt i livet.

- Min mor ville gerne have, at jeg fik et job, og hun snakkede derfor med vores nabo, der var leder på en italiensk restaurant, der serverede pizza og pasta. Så jeg fik et job dér, og min interesse voksede derefter. Mit arbejde blev hurtigt en integreret del af mit sociale liv, og de mennesker, jeg mødte, mange af dem var udlændinge, lærte mig om verden uden for Malta.

Til Danmark med kæresten 

Senere i Andrew George Schinas' liv var det interessen for mad og service, der bragte ham til Danmark. På det tidspunkt studerede han Food and Beverage Management, og under et semester i London mødte han sin kommende kæreste. Efter at have færdiggjort sin uddannelse i Malta, flyttede han til Danmark for at bo med kæresten og lede efter arbejde - og endte til sidst på Cphbusiness.

- Da jeg først kom til Danmark, startede jeg med at arbejde som tækkemand. Derefter arbejdede jeg i en række forskellige job i 4-5 forskellige restauranter, men jeg følte altid, at jeg manglede den sidste viden, når jeg arbejdede med budgetter og indkøb.

Andrew George Schinas stødte første gang på Cphbusiness på nettet, men det, der for alvor motiverede ham til at forfølge sin interesse for mad og service, var en karrieredag på KVUC, der åbnede hans øjne for muligheden for at begynde at studere igen.

- Jeg hørte fra andre, der havde de samme problemer som mig, og det fik mig til at tænke på, hvordan jeg kunne forbedre mig selv og få mere viden. Så jeg begyndte at lave noget research og fandt frem til Cphbusiness, som på det tidspunkt hed Hotel- og Restaurantskolen, og jeg begyndte på en erhvervsakademiuddannelse.

Hemmeligheden er hårdt arbejde 

Når snakken falder på ham selv og hans akademiske succes, er Andrew ikke sen til at understrege, at han ikke har noget naturligt talent for at studere, og at der ikke er nogen hemmelighed bag hans succes.

- Jeg har ikke noget naturligt talent. Jeg har arbejdet hårdt og har altid gjort meget ud af at læse hele pensum og komme til alle timerne, så på den måde er jeg disciplineret. Jeg synes ikke, at der er nogen hemmelig metode til at klare sig godt. Det handler om at få styr på sine prioriteringer, og fra tid til anden satte jeg da også mit sociale liv på hold for at få mere tid til at studere, så på den måde er jeg også lidt af en perfektionist.

Jeg har ikke noget naturligt talent. Jeg har arbejdet hårdt og har altid gjort meget ud af at læse hele pensum og komme til alle timerne, så på den måde er jeg disciplineret.

Andrew George Schinas

Den praktiske erfaring, Andrew George Schinas har oparbejdet igennem de 8½ år, han har arbejdet i Danmark inden for fødevare- og serviceindustrien, har været en bidragende faktor i forhold til de gode resultater på studiet, og selv om der ikke er nogen genveje til gode resultater, så har Andrew alligevel et par tips og tricks til, hvordan man som studerende får bedre karakterer.

- Mine tidligere job har lært mig at være disciplineret, og det har jeg overført til mit studie, men hvis jeg skulle give et godt råd til, hvordan man får gode karakterer, så er det nok altid at sidde på forreste række i klassen. På den måde bliver man ikke distraheret, hvis dem foran en er på Facebook.

Samarbejde giver synergieffekt 

Igennem sin tid på Cphbusiness har Andrew lært en masse om at arbejde sammen med andre, og især gruppearbejde har været en ny oplevelse for ham.

- På Malta var der ikke noget, der hed gruppearbejde, og fokus var mere rettet indad. På Cphbusiness forventes det, at man faktisk arbejder sammen med andre og opnår en synergieffekt. Jeg synes, det har lært mig meget, fordi førhen tænkte jeg, at jeg havde alle svarene, men her på Cphbusiness har jeg lært at se på tingene fra et nyt perspektiv.

Nu, hvor han er dimitteret, har Andrew George Schinas fået et tidsbegrænset job som undervisningsassistent på Cphbusiness, og selv om hans planer for fremtiden endnu står lidt uklart, så drømmer han om en dag at eje sin egen restaurant.

- På et tidspunkt i fremtiden vil jeg gerne eje mit eget sted, så de mange timer, jeg bruger, vil gavne mig selv, men jeg er ikke sikker på, at jeg har, hvad der skal til, for at være entreprenør.

Til at starte med vil Andrew George Schinas dog rejse tilbage til Malta, hvor han vil arbejde videre med et par forretningsidéer, men højst sandsynligt vil han vende tilbage til Danmark.