Lærere på Cphbusiness underviser i Rusland

To undervisere uddannede russisk personale på Novo Nordisks nye fabrik.

16. juni 2014

Cphbusiness Laboratorie og Miljø i Hillerød har i mange år kørt kurser for Novo Nordisk. Medarbejderne har derfor de lovbefalede kvalifikationer til at fremstille lægemidler, så da Novo Nordisk i foråret 2014 færdiggjorde en ny fabrik i Rusland i Kaluga, tæt ved Moskva, fik to lærere fra Cphbusiness til opgave at drage til Rusland for at uddanne en gruppe russere i MIP (medicinal industriel produktion).

Underviserne Anette Nielsen og Mette Andreasen var 2.-6. juni 2014 i Kaluga, hvor kurset blev gennemført på engelsk med russisk tolk. Kurset er et led i valideringen og kvalificeringen af fabrikken, så der kan indledes en egentlig produktion efter sommerferien.

Intensiv undervisning med udfordringer

Det blev en spændende og udbytterig uge for alle parter.

Anette Nielsen og Mette Andreasen skulle på få dage køre tre hold i gennem nogle praktiske øvelser – med kun to tolke.

Før afrejsen havde Anette Nielsen og Mette Andreasen planlagt undervisningsaktiviteterne nøje. Men et er at stille krav hjemmefra til det russiske laboratorium og til faciliteter, noget andet er, hvordan det så ser ud i praksis. Der blev improviseret en hel del undervejs, så alt lykkedes.

Anette Nielsen og Mette Andreasen havde dog også tid til at være turist et par timer og se den røde plads i Moskva.

Fotos:
Øverst: Anette Nielsen og Mette Andreasen.
Nederst: et par russiske produktionsarbejdere iført sterildragter.