Cphbusiness slår alle rekorder i 2014

Rekordsøgning, rekordoptag og endnu mere fokuserede studerende fra dag ét.

30. juli 2014

Det er det billede, der tegner sig her, hvor optagelsestallene er offentliggjort. (Den 30. juli 2014).

For over 2.700 ansøgere var det en erhvervsakademiuddannelse på Cphbusiness, der stod som førsteprioritet på ansøgningsskemaet. Det er en stigning på 14% i forhold til det hidtidige rekordår 2013 og betyder, at de kommende studerende i endnu højere grad end tidligere går målrettet efter en erhvervsakademiuddannelse.

Finansielle uddannelser hitter 

Blandt årets absolutte højdespringere finder vi de finansielle uddannelser, hvor især financial controller går frem.

Financial controller havde premiere på Cphbusiness i 2013, hvor 36 ansøgere havde uddannelsen som førsteprioritet. I 2014 har hele 108 ansøgere uddannelsen som førsteprioritet, og vi udvider optaget fra 56 i 2013 til 80 i 2014.

- Den stigende interesse for vores finansielle uddannelser er meget glædelig og hænger sammen med, at vi har et meget tæt samarbejde med aftagerne; bank/realkredit, ejendomshandel, ejendomsadministration, forsikring og revision. Derudover justeres de finansielle uddannelser løbende, så vi hele tiden lever op til erhvervslivets krav, og det skaber et godt brand for vores uddannelser, siger områdechef for økonomi og finans på Cphbusiness, Bo Steen Larsen.

Den stigende interesse for vores finansielle uddannelser er meget glædelig og hænger sammen med, at vi har et meget tæt samarbejde med aftagerne.

Bo Steen Larsen, områdechef

Tilfredshed med den store efterspørgsel 

Erhvervsakademiernes popularitet vækker stor glæde hos rektor Ole Gram Olesen.

- Vi er meget positive over den fremgang, vi ser for erhvervsakademierne og ikke mindst for Cphbusiness. Den store interesse for de korte, erhvervsrettede uddannelser tyder på, at de unge vægter den tætte kontakt til erhvervslivet og gode jobmuligheder højt, siger han.

Trods den store søgning er det dog afgørende at holde fast i den høje kvalitet, mener rektor Ole Gram Olesen.

- På trods af den stigende interesse optager vi kun så mange studerende, at vi fortsat kan sikre, at alle får en relevant praktikplads og dernæst et relevant arbejde. Det har højeste prioritet, siger han.