Vejen til Microsofts Imagine Cup

Læs beretningen om en event, studerende på Cphbusiness var med til at udvikle sammen med Microsoft.

27. august 2014

Af Christopher Reyes
(Christopher Reyes færdiggjorde Marketing Management på Cphbusiness i juni 2014, og han var desuden viceminister i Erhvervsministeriet i Cphbusiness Students).

i efteråret 2013 fik Timea Kiss (studenterorganisationens erhvervsminister) og jeg selv ideen til en event for de studerende på Cphbusiness. Eventen skulle være attraktiv at medvirke i, og den skulle være relevant på tværs af de forskellige studieretninger. Ideen til eventen opstod i kølvandet på et møde i december med Microsofts marketingafdeling.

Efterfølgende blev Timea Kiss kontaktet af projektleder Sara Høyer Kragelund fra Microsoft, og de blev enige om at lave en entreprenørkonkurrence rettet mod både IT- og marketingstuderende, hvilket blev startskuddet for Microsofts Innovation Cup.

Innovation Cup 

Under den månedlange event skulle studerende finde sammen i hold og skabe ideen til en app samt udvikle en forretningsmodel, som de så skulle overbevise konkurrencens dommere om, ville kunne vise sig som en rentabel forretningsidé i fremtiden.

Hele eventen gav de studerende muligheden for at få inspiration fra nogle af de bedste entreprenører i Danmark og en række betydningsfulde personer i Microsoft omkring udvikling af apps og forretningsmodeller.

Jeg (Christopher Reyes) fik mulighed for at slå mig sammen med fire af mine medstuderende: Jimmy Attila Szøløsi, Olena Mikhanosha, Andrei Neculaesei, Adam Vongrej. I begyndelsen af processen brainstormede vi på, hvilken type app, der ville have en chance for at vinde konkurrencen, og vi besluttede os til sidst for en app, vi valgte at kalde ’Life Hunt’.

I den store finale fik fire hold, inklusiv vores hold, fire hele dage til at forberede en fire minutters præsentation af det endelige produkt og forretningside som skulle præsenteres for dommerne.

Efter en dag med præsentationer og feedback fra dommerne løb Life Hunt af med sejren og gik dermed videre til den nationale finale, Imagine Cup.

Imagine Cup 

Til Imagine Cup fik holdene igen en hel dag til at forberede en præsentation, der denne gang skulle vare hele 10 minutter. Vi skulle under vores præsentation forklare, hvad vores app gik ud på, detaljerne i vores forretningsmodel og hvilke fordele vores app ville give til brugerne, omgivelserne og os selv.

Endnu engang var der fire hold, der skulle lave en præsentation. Ud over vores hold var Cphbusiness også repræsenteret ved Team Macaw. Ved eventens afslutning havde Team Life Hunt vundet den nationale finale inden for spil-kategorien. Team YuBeRu vandt i kategorien Innovation, og de vandt ligeledes den overordnede konkurrence.

Ved den internationale finale i Seattle vandt de danske deltagere i kategorien Innovation.

Tilbage til skolebænken 

Efter at vi vandt den nationale finale besluttede, vi os for at tage en pause og i stedet fokusere på skolen igen. Vi havde indset, at vi havde brug for mere forberedelse, hvis vi skulle føre vores idé ud i livet og skabe en forretning.

De forskellige events beskrevet ovenfor har været meget lærerige, og vi ser frem til endnu en omgang Innovation Cup/Imagine Cup til næste år.

Læs mere om Team Life Hunt her, og læs mere om Imagine Cup 2014-finalen i Seattle.