Et semester i udlandet

Julie Cecilie Rasmussen har valgt at tage et semester i Barcelona.

25. september 2014

Julie Cecilie Rasmussen læser markedsføringsøkonom på Cphbusiness Søerne og var et semester i udlandet i foråret 2014 somErasmus exchange student.

Hvorfor valgte du at tage et semester i udlandet, nærmere bestemt Barcelona?

- Jeg valgte at tage et semester i udlandet, fordi jeg trængte til at se noget nyt og samtidig få nogle nye udfordringer. Jeg har altid godt kunne tænke mig at komme til udlandet i en længere periode, så da jeg fandt ud af, at skolen tilbød denne mulighed, søgte jeg med det samme.

Mit valg faldt på Barcelona, da jeg er meget interesseret i spansk sprog og kultur, og derudover er Barcelona bare en fantastisk by.

Har opholdet levet op til dine forventninger, og vil du anbefale andre at tage afsted?

Mit ophold i Barcelona har været ud over alle forventninger. Jeg har mødt så mange fantastiske og forskellige mennesker fra rundt omkring i verden, og jeg har fundet ud af, hvor fedt det virkelig er at befinde sig i et internationalt miljø.

Jeg kan på det varmeste anbefale andre at tage et semester i udlandet. For mit vedkommende gav det en stor faglig udvikling, bl.a. fordi jeg har fået øget mine engelske og til dels også spanske sprogkundskaber. Derudover er den personlige udvikling og nye venskaber det vigtigste, jeg tager med mig, når jeg tager hjem herfra.

Jeg kan på det varmeste anbefale andre at tage et semester i udlandet. For mit vedkommende gav det en stor faglig udvikling, bl.a. fordi jeg har fået øget mine engelske og til dels også spanske sprogkundskaber. Derudover er den personlige udvikling og nye venskaber det vigtigste, jeg tager med mig, når jeg tager hjem herfra.

Julie Cecilie Rasmussen

Har du oplevet nogle særlige udfordringer fagligt, sprogligt, kulturelt eller praktisk? 

Som med alt andet kræver det tilpasning, når man skifter sine sædvanlige rammer ud med nogle nye, men det har været nemt at tilpasse sig for mit vedkommende. 

Da vi i min klasse har været blandede nationaliteter, har det enkelte gange kunnet mærkes, at vi har haft mindre kulturelle og sproglige barrierer, da vi selvfølgelig ikke alle er ens, men jeg synes, det er en del af oplevelsen og udfordringen ved at være af sted.

Hvad har det bedste været?

Det bedste har helt klart været alle de fantastiske mennesker, jeg har mødt, og de oplevelser vi har haft sammen. Derudover har jeg haft mulighed for at rejse rundt til flere byer i Spanien, så det har været et kæmpe plus.

Har du nogle gode råd?

Jeg vil give samme råd som jeg selv har fået af folk, der tidligere har taget et eller flere semestre i udlandet, og det er: ingen overvejelser - gør det!

Det en fed oplevelse, en god måde at få nye udfordringer på, og så lærer man virkelig meget af det.