Praktik i Australien

Pernille Pfeiffer læser laborant og er i praktik i Australien sammen med Maj-Britt Christensen.

16. september 2014

Jeg laver bl.a. vævsanalyser af Kelp (brunalger).

Der er blevet samlet algeprøver fra fire forskellige steder i samme område over 5 måneder.

Jeg har på disse målt pigment-koncentrationer og næringsstof-indhold (carbon + nitrogen). Det er målt på spektrofotometer og ved isotop ratio massespektrometri (IRMS).

Ud fra dette laves grafer, søjlediagrammer mm. Resultater holdes op mod andres resultater fra tidligere og sammenlignes.

Med venlig hilsen
Pernille Pfeiffer
16. september 2014

 • Undersøgelse af australske alger

  Maj-Britt Christensen undersøger bl.a. temperaturer og UV-lys på sydvest Australske alger for at klarlægge konsekvenserne af klimaændringer.

  "I de seneste 3 uger har jeg været med på et projekt, hvor 3 forskellige brune alger, Ecklonia radiata, Scytothalia dorycarpa og Sarggasum, 40 af hver, 2 i hvert akvarium, bliver udsat for forskellige temperaturer mellem 16°C - 30°C (16, 18, 19, 21, 22, 24, 25, 27, 28 og 30) og 20 af dem bliver også udsat for 5 timers UV-lys. De har også 8 timer almindeligt lys og 16 timer mørke.

  For hver 7 dag, de har været udsat for temperaturer og UV-lys, bliver de målt og vejet, og der bliver taget billeder for at dokumentere, om der er nogle ændringer, om de gror, taber blade, eller om der er ændringer i pigmenten.

  De bliver også målt med en PAM-pulse amplitude modulated, som kan måle fotosyntese, hvor man så kan sammenligne, om der er en forskel ved UV-lys og almindeligt lys, og man kan måle deres stressniveau i det miljø, de bliver udsat for.

  De alger der bliver udsat for høje temperaturer og UV-lys, bliver hurtigere dårlige end dem i lave temperaturer og uden UV-lys, hvilket også er forventet.

  Med venlig hilsen
  Maj-Britt Christensen
  13. september 2014

 • Tiden går stærkt i Australien

  Tiden går lidt for stærkt, synes jeg, der er stadig meget, der skal ses og opleves. Jeg er ved at have vænnet mig til byen og til at der er papegøjer i træerne og ikke solsorte, og hvis man er heldig kan man se delfiner i floden når man spiser frokost ...

  Billedet ovenfor er taget fra Kings park, Swan river, Perth.

  Lidt om livet her i Australien

  Jeg startede med at bo på et hostel i Northbridge, tæt på centrum af Perth, indtil jeg fandt et værelse, hvor jeg deler hus sammen med 5 andre i South Perth; et kinesisk par, en amerikaner, en Australier og en Fransk pige.

  Australien har en fantastisk natur. Jeg har besøgt forskellige nationalparker, der er Caversham som er et besøg værd hvis man er i Perth, her kan man fodre kænguruer og blive fotograferet ved siden af en koala. Hvis man kan lide at dykke, er her en masse fantastiske muligheder.

  Modsat Danmark er det forår her, og oktober måned var måneden, hvor fuglene byggede reder og de blev lidt overbeskyttende, så man skulle være opmærksom, da en af disse fugle jagter dig og hakker dig oven i hovedet, hvis du kommer for tæt på. Har ikke selv prøvet det, men har set det to gange.

  Efter projektet med fotosyntese har jeg sorteret alger og identificeret dem, bestemt alder på alger (kelp) fra europa (Norge og Frankrig) og analyseret videoer med fisk.

  Cheers!
  Maj-Britt Christensen
  10. november 2014

 • Koalaer og jul med bbq

  Jeg kom herned og var lidt ræd for, hvordan det hele skulle gå, da jeg skulle være væk fra venner og familie et helt år og samtidig ikke kendte et øje. Savnet afl ens nærmeste er der selvfølgelig, men med alle de kommunikationsnetværk, der er i dag, føler man sig ikke så langt hjemmefra, og jeg har endnu ikke haft hjemve. Jeg er i kontakt med familie og venner flere gange om ugen.

  Nye ord og slang

  Mine engelskkundskaber var nogenlunde, da jeg tog afsted, men er blevet markant forbedret, da jeg arbejder med folk fra hele verden og al kommunikation, tekster mv på min arbejdsplads og i min fritid foregår på engelsk. Det australske folk har en stærk accent og bruger ekstremt mange forkortelser og slang. Det skulle jeg vænne mig til i starten, men jeg har efterhånden fået en bred australsk omgangskreds og lærer nye ord og slang hver dag.

  Store afstande og spændende oplevelser

  Der er et utal af muligheder for spændende oplevelser på Australiens vestkyst. Dog er afstandene enormt store, så der skal planlægges, hvis man vil rundt og opleve det meste.

  Dyrelivet og naturen er fantastisk. I flere nationalparker er der mulighed for at komme helt tæt på de fantastiske dyr. Der er mulighed for at fodre kænguruerne og kæle med dem og holde en koalabjørn. De vildtlevende kænguruer er til at se flere steder og kan blive over 2 meter høje. Man skal især være opmærksom på de vildtlevende kænguruer, når man kører de lange strækninger, da de har tendens til at forvilde sig ud på vejen foran bilerne. Ud over disse kan man opleve næbdyr, den tasmanske djævel, emuer, dingoer mm. Fuglelivet er også helt fantastisk, og du møder til hverdag farverige papegøjer, kakaduer, latterfugle (Kookabuura) og pelikaner, der er lige så udbredt her, som solsorte og gråspurve er hos os i Danmark. Delfiner er der rigtig mange af hernede, og de kan ofte ses i floderne.

  Besøger man Vestaustralien mellem september-november er der stor mulighed for at opleve pukkelhvaler på deres rejse sydpå. Det er en af de største oplevelser, jeg har haft hernede indtil videre. Syd for Perth ligger Margeret River, der er kendt for deres ekstremt gode vine. I Hamelin Bay kan du klappe rokkerne, der kommer helt ind til vandkanten. I Ningaloo Reef nord for Perth er der mulighed for at svømme med hvalhajer ml. marts-juli og samtidig opleve havskildpadder og delfiner.

  Kalbarri nationalpark med fantastisk natur ligger ca. 6 timers kørsel fra Perth, og er bestemt et besøg værd. Tæt herved ligger Port Gregory hvor man kan se den flotte pink lake. Længere nord på kan man besøge smukke Broom og ride på kameler langs strandkanten. Og ja, jeg kunne blive ved… Vil man besøge østkysten er det en flyvetur på ca. 4 timer.

  Jul med bbq

  Det har været noget af en omvæltning at flytte til et andet land med en helt anden kultur og helt anderledes klima. Jeg har holdt min første jul i 33°C med bbq, swimmingpool og kunstige juletræer. Dette var en rigtig god, men meget anderledes oplevelse.

  Perth er en storby og ikke en billig en af slagsen. Mit SU-budget rækker ikke langt, så det kan anbefales at have en god opsparing med som studerende, hvis man under sit studieophold også ønsker en masse fantastiske oplevelser.

  Jeg må sige, at de forventninger, jeg havde inden rejsen, er blevet indfriet, og jeg ser meget frem til de sidste 6 måneder, jeg har tilbage af mit ophold. Specielt nu hvor jeg føler mig hjemme.

  Med venlig hilsen
  Pernille Pfeiffer
  20. januar 2015