Styr på kemiske stoffer

Cphbusiness hjælper virksomheder med at leve op til kravene i ny kemikalielov.

27. november 2014

Den nye lov går under navnet REACH og har siden 2007 skærpet kravene til virksomheders brug af kemikalier. Loven gælder alle medlemslandende i EU og påvirker dermed også danske virksomheder.

Og det er høje krav, der bliver stillet til virksomhederne, faktisk så høje at mange virksomheder har brug for hjælp til at få styr på dokumentationen og papirarbejdet, der følger i kølvandet på de nye, skærpede krav. Det oplever man på Cphbusiness Laboratorie og Miljø i Hillerød, hvor man efter at have været i kontakt med flere nordsjællandske virksomheder tydeligt mærker en frustration og et behov for mere information om, hvordan man som virksomhed skal forholde sig til den nye kemikalielov.

Allerede fra januar 2015 er man på Cphbusiness Laboratorie og Miljø derfor klar med kurser, hvor små og mellemstore virksomheder, der tæller både producenter, butikker og håndværksvirksomheder, kan blive introduceret til de krav, den nye kemikalielov stiller dem overfor.

På Cphbusiness planlægger man ydereligere efteruddannelsesforløb og kompetenceudviklingskurser målrettet virksomheder, der har behov for at blive skolet i REACH, fortæller Charlotte Hald Pratt, der er kemiker og adjunkt på Cphbusiness Laboratorie og Miljø, i en artikel i Frederiksborg Amts Avis tirsdag den 25. november 2014.