Cphbusiness Søerne indviet

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen klippede snoren til Cphbusiness Søerne.

03. december 2014

Fredag den 28. november 2014 var en stor dag på Cphbusiness, da erhvervsakademiets nyeste afdeling i det indre København og ramme om 1.200 studerendes hverdag blev indviet.

- Tak fordi jeg måtte se de fine lokaler og møde de mennesker, der er i dem, som helt klart giver en fornemmelse af, at det her hus lever, fordi I har så mange engagerede studerende og undervisere, der gør det til et fantastisk sted, sagde ministeren, der netop havde været en tur rundt i huset og bl.a. set Cphbusiness’ inkubator-miljø, hvor studerende arbejder med egne virksomheder.

Cphbusiness Søerne tager sit navn fra Københavns Søer, der bogstavelig talt ligger et stenkast fra afdelingen. Siden september har der været undervisning i store dele af de 7.000 m2. Arbejdet med at få de sidste detaljer på plads lakker mod enden, og de studerende kan se frem til ikke længere at skulle dele kvadratmeterne med håndværkerne i det daglige.

Stolte og glade 

Smilene var brede på fjerde sal, hvor gæsterne var forsamlet og mad og bobler ledsagede talerne fra bl.a. studenterorganisationens formand, Arnar Thor Vidarsson, bestyrelsesformand Ing-Marie Frithiof og rektor Ole Gram-Olesen, der skitserede den store udvikling og vækst, som Cphbusiness har oplevet siden 2009, hvor erhvervsakademiet for første gang så dagens lys.

- Tak til alle, der har haft en aktie i at etablere afdelingen. Det er gået hurtigt. Tak til medarbejdere og studerende. Tak til Norrporten, der ejer ejendommen, tak til ministeriet og bestyrelsen samt rådgivere og arkitekter, sagde rektor Ole Gram-Olesen til de omkring 100 fremmødte.

Også Cphbusiness’ nye bestyrelsesformand, Ing-Marie Frithiof, tog ordet.

- Cphbusiness er et erhvervsakademi i udvikling, og vi er de største i Danmark, men vigtigere er, at vi skal være det bedste erhvervsakademi, der leverer mest værdi til erhvervslivet, sagde bestyrelsesformanden i sin tale.

Tilbage til rødderne 

Fra ejeren af bygningen var der glæde over, at der igen er undervisning på Nansensgade 19 efter en periode på 12 år som kontorejendom.

- I dag vender ejendommen tilbage til rollen som undervisningsejendom, så ringen sluttes i den sammenhæng, og vi er rigtig glade for det, da vi mener, at bygningen egner sig godt til det formål, sagde Thomas Wenzell Olesen, markedsdirektør i ejendomsselskabet Norrporten.