Cphbusiness kårer Årets Businesspraktik

Cphbusiness sætter fokus på praktikken i studiet ved at kåre det bedste praktikophold.

23. marts 2015

Når de studerende står med eksamensbeviset i hånden fra en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse fra Cphbusiness, så er det med værdifuld erhvervserfaring i hånden. Den har de hentet under deres obligatoriske praktikforløb.

- De studerendes praktik er en del af erhvervsakademiernes DNA, og vi håber at kunne sætte endnu større fokus på denne vigtige del af uddannelsen med den nyindstiftede pris, Årets Businesspraktik, siger rektor på Cphbusiness, Ole Gram-Olesen.

Kæmpe potentiale

Hvert år er cirka 2.000 studerende fra Cphbusiness i praktik. Det er 2.000 studerende, der bidrager til dansk erhvervsliv med arbejdskraft, nytænkning og analyse af forretningsmæssige problemstillinger.

- De studerende udgør et kæmpe udviklingspotentiale for dansk erhvervsliv. De kommer med den nyeste viden, friske øjne og en iver efter at gøre en forskel, siger Ole Gram-Olesen.

Det er også 2.000 studerende, der bliver en oplevelse rigere; både fagligt og personligt.

Et klap på skulderen

- Vi håber, at de studerende vil bruge Årets Businesspraktik som en anledning til at give virksomheden et klap på skulderen og sige tak for det, de har fået ud af praktikken, siger Ole Gram-Olesen.

Virksomhedernes rolle i uddannelsen af fremtidens medarbejdere er central, og det er vigtigt at udnytte potentialet i de studerendes praktikforløb, lyder det fra rektoren.

- Ved at sætte fokus på et særligt godt forløb kan vi inspirere både virksomheder og studerende til at få det optimale ud af den unikke mulighed, det er at have en studerende på en videregående uddannelse i praktik, siger Ole Gram-Olesen.

Fakta: Årets Businesspraktik

De studerende indstiller den virksomhed, de har været i praktik i, og vurderer forløbet inden for:

  • personlig og faglig udvikling;
  • den sociale oplevelse;
  • at gøre viden til værdi.

Det er frivilligt at indstille éns praktikvirksomhed.

De studerende har været i praktik på enten en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse i efteråret 2014 eller foråret 2015.

Den endelige vinder kåres af en jury, der er sammensat af repræsentanter fra uddannelsesinstitutioner, erhvervslivet og studenterorganisationen på Cphbusiness.