Ned ad slisken

Studerende på Cphbusiness tog turen ned ad slisken på redningsøvelse.

21. maj 2015

Da DFDS lavede sin store forårsøvelse i Københavns Havn, var det med Cphbusiness' studerende i redningsbådene.

I faget event management på serviceøkonomuddannelsen i Lyngby indgår også risikostyring af events - herunder evakueringsøvelser. I år var studerende med og agerede statister med roller, da DFDS lavede sin store forårsøvelse i Københavns Havn.

Besætningen skulle finde statisterne på skibet og redde dem i land hen over vandet. Hvem har ikke altid ønsket sig en tur ned ad slisken, hver gang stewarden i flyet gennemgik evakueringsprocedurerne? Det fik deltagerne alle lov til på DFDS-båden, hvor de kurede fem etager ned, blev sat ind i redningsbåde og sejlet til land.

Evakueringen blev videofilmet, og både besætning og studerende indgik herefter i flere lærende de-briefingsessioner. Tre ting vil fremover være ændret under DFDS’s redningsprocedurer som følge af Cphbusiness' studerendes tilbagemeldinger:

I lighed med på flyet vil besætningen fremover instruere gæsterne i, hvordan man tager redningsvesten på samtidigt med at assistere individuelt.

Skibets højtalere vil blive anvendt til at informere om hændelsen, så alle om bord har samme information.
Alle vil individuelt blive vejledt i, hvordan man glider ned ad slisken lige inden man sætter sig på den. Hos DFDS er det nemlig modsat de fleste fly; hos DFDS beholder man sine sko på og kan anvende sine arme og ben som bremse ned ad slisken, hvis man ønsker det.