Mesterbokser med finanskarriere

Osama Hadifi er elitebokser - og uddannet finansøkonom fra Cphbusiness.

08. juni 2015

For mange bokseinteresserede ringer der helt sikket en klokke, når de hører navnet Osama Hadifi. Den unge letvægtsbokser har nemlig gang i en flot karriere, idet han blev dansk mester allerede som 19-årig og har 11 knockouter i lige så mange professionelle kampe på CV’et - en rekord inden for dansk boksning.

Seks ugentlige træningspas holder formen ved lige, men selv om engagementet er stort, bruger Osama Hadifi dog ikke al sin tid på boksningen. Han skal nemlig også finde tid til sit nye job som rådgiver i Danske Bank. Og at finde tid til både bank og boksning er lig med et stramt skema.

- Jeg står op kl. kvart i seks og løber fem – syv kilometer inden arbejdet. Når jeg kommer fra arbejde, tager jeg til træning, hvor jeg så er færdig kl. 20. Det gør jeg fem dage om ugen. Og om lørdagen løber jeg så en længere tur, siger Osama Hadifi.

- Jeg står op kl. kvart i seks og løber fem – syv kilometer inden arbejdet. Når jeg kommer fra arbejde, tager jeg til træning, hvor jeg så er færdig kl. 20. Det gør jeg fem dage om ugen.

Osama Hadifi

Elitesport viser disciplin

Karrieren i Danske Bank er kun godt en måned gammel, og selv om Osama føler sig godt hjemme i jobbet, har et bankjob ikke altid ligget i kortene.

- Siden jeg var helt lille, har jeg godt kunne lide tal og finans. Jeg var faktisk i praktik i Danske Bank i niende klasse, men da jeg blev færdig med gymnasiet, vidste jeg ikke rigtigt, hvad jeg ville, og har derfor arbejdet en del år som pædagogmedhjælper med udviklingshæmmede børn, siger Osama Hadifi.

En ting stod dog klart. Den uddannelse, han valgte, skulle være praktisk orienteret. Derfor faldt valget på finansøkonomuddannelsen, som han afsluttede i sommeren 2014.

Osama Hadifi 4- Det, der appellerede til mig ved finansøkonom, var, at man kom i praktik på uddannelsen, så man blev tilknyttet en virksomhed. På universiteterne er man ofte nødt til at have et studierelevant job ved siden af for at få en plads i en virksomhed, siger Osama Hadifi.

I kampen om en praktikplads kunne Osama Hadifi udnytte det gode omdømme, han havde oparbejdet igennem sin boksekarriere.

- Jeg var så heldig, at der var rigtig mange, der kendte mig fra boksning, fordi jeg var dansk mester. Når man er elitesportsudøver, viser det også, at man er disciplineret og målrettet, og det tror jeg klart har gjort en forskel, siger Osama Hadifi.

Holder hovedet koldt

Det praktiske indhold på finansøkonomuddannelsen bestod ikke kun af praktikopholdet - også undervisningen og den viden, han har taget med sig fra uddannelsen, har været brugbar i den nye karriere.

- Specielt alle de fagudtryk, du lærer på din uddannelse, kan du bruge, når du kommer ud i job. Så du starter ikke helt fra bunden. Underviserne på uddannelsen havde en masse erhvervserfaring fra bankverdenen, som de kunne bruge til at lære os om processerne og tankegangen i en stor virksomhed, siger Osama Hadifi.

Og der har været brug for at blive klædt ordentligt på til en karriere i banksektoren, hvor tempoet ofte er højt, mener han. Når det går stærkt på jobbet, bruger han sin erfaring fra bokseringen, der hjælper ham med at holde hovedet koldt i pressede situationer.

- Det går meget stærkt i min branche. Der skal hele tiden optimeres, og specielt som rådgiver er der tryk på. Det handler om at skabe tilfredse kunder hver dag, og det skal man være klar på, siger Osama Hadifi.