SPOC2015

Beretning fra SPOC2015, national casekonkurrence for sportsmanagement-studerende.

12. juni 2015

Af: Liv Jørgensen, sportsmanagementstuderende

Hvert år afholdes SPOC, som er en case competition for alle Sports Management-uddannelser i Danmark. SPOC er en 24 timers case competition, hvor en realistisk problemstilling stilles af en eller flere sportsrelaterede virksomheder.

SPOC2015 stod i EURO2020s tegn og casen blev opstillet af to repræsentanter fra henholdsvis Dansk Boldspil Union og Sport Event Denmark. I løbet af de 24 timer kom de to repræsentanter Christian Bordinggaard (DBU) og Frederik Munk (Sport Event Denmark) skiftevis forbi vores gruppelokale og gav løbende vejledning. Dette var et stort plus da det gav os mulighed for at give dem et produkt efter deres ønsker.

For at beskrive oplevelsen af at være en del af SPOC, skal man igennem flere følelsesscenarier. Vi startede 11:30 og først og fremmest var vi fyldt af spænding og glæde, og i det hele taget var vores humør i top! De første timer gik også stærkt fremad med struktureret brainstorming og en masse sjove og innovative ideer fra os alle. Selv frokosten kl. 13:00 var en optur! Men så kommer punktet, hvor man skal til at vælge og vrage, og den proces var langt fra lige så underholdende.

Endelig fik vi sporet os ind til de tiltag, der var både de mest interessante, men også realistiske – så nu skulle vi i gang med event design. Igen kunne vi mærke en entusiasme snige sig ind i gruppen og hele arbejdet omkring event management og strategic planning var enormt livgivende til vores projekt, som pludselig tog form.

Klokken blev 20:45, og så var det tid til en fortjent pause i selskab med de andre grupper og en Liverpool-kamp (som Liverpool selvfølgelig vandt!). Efter kampen var koncentrationsniveauet på det laveste og ca. 00:30 overgav vi os og gik til køjs. Efter at have ligget vågen og tænkt på casen en halv times tid, stod jeg op kl. 6 og startede dagens arbejde – deadline var 11:30 og alt skulle finpudses!

Det var en formiddag med stress og en smule snerren, men det lykkedes os at få afleveret et samlet produkt med en stor portion selvtillid og et par dråber sved på panden!

Det bedste eller værste ved at arbejde så intensivt og presse sig selv er, at man lærer utroligt meget om sig selv og ikke mindst sit team. Man bliver tvunget ud i at tage beslutninger, der ikke kan ændres, og derfor kan man senere hen risikere at skulle tilpasse resten til den beslutning, selvom det ikke var den mest optimale. Dette minder jo egentlig meget om virkelighedens event management.

Det har stor betydning, at Cphbusiness tilbyder projekter og oplevelser som denne, da jeg personligt mener, at man lærer mere af at arbejde med problemstillinger under alternative forudsætninger.

SPOC2015 var en fantastisk oplevelse, og jeg kan varmt anbefale andre at deltage i SPOC16 og opfordrer andre uddannelser til at lave tilsvarende projekter.

Og for at runde af, så gik vi videre til finalen sammen med to andre grupper, men vi vandt desværre ikke – så næste års deltagere fra Cphbusiness Lyngby må tage revanche!