Bornholm, Bornholm, Bornholm

Serviceøkonomerne på Bornholm fik i sidste uge besøg af studerende fra Cphbusiness Nørrebro.

18. september 2015

Erhvervslivet på Bornholm bakker op om Cphbusiness’ nye uddannelse på Bornholm. I sidste uge bidrog erhvervslivet b.la. med cases og sponsorater, da de bornholmske serviceøkonomer havde besøg af en gruppe studerende fra Cphbusiness Nørrebro. Læs mere om, hvordan det første projektforløb ud af fire et gået på Bornholm set fra en af de studerende.

Tekst af Cecilie Jørgensen, serviceøkonomstuderende fra Bornholm

Puha for en skolestart! Vi her på serviceøkonomuddannelsen på Bornholm er kun lige, i lighed med de mange andre studerende på Cphbusiness, begyndt på vores tredje skoleuge, og allerede har vi afleveret projekter og hvad ved jeg. Men den sjoveste uge hidtil har været vores anden skoleuge; i uge 37 fik vi nemlig besøg af 10 heldige studerende fra Cphbusiness Nørrebro, der også læser til serviceøkonom.

De 10 studerende skulle arbejde sammen med os i en uge, hvor vi fik en case, som vi gruppevis skulle arbejde på i skoletiden. Uden for skolen havde vi bornholmere lagt en aktivitetsplan for ugen og skaffet en masse sponsorater fra bornholmske virksomheder.

Lad os tage et lille kig på, hvordan det gik, da de studerende fra Cphbusiness Nørrebro kom til Bornholm med kun én uges varsel.

Mandag morgen begyndte, da gæsterne fra Cphbusiness Nørrebro ankom til Snorrebakken; de var trætte, men alle ved godt mod og klar på en spændende og lærerig uge. De blev præsenteret for en lille PowerPoint præsentation om den planlagte uge, som skulle indledes med en sejltur rundt om Helligdomsklipperne, sponsoreret af M/S Thor, men turen blev desværre aflyst, da det blev vurderet, at blæsten var for voldsom til, at det ville være ansvarligt at stævne ud.

I stedet blev det til en guidet tur rundt i Gudhjem, inden turen gik til Gudhjem Røgeri, hvor der var sponsoreret 10 gange Sol Over Gudhjem til de københavnske gæster, som var enige om, at egnsretten var en oplevelse.
 
Om tirsdagen skulle vi mødes med vinbonden Jesper Paulsen ved hans vingård Lille Gadegård i Pedersker. Her fik vi en rundvisning og blev præsenteret for hans mange dyr og særligt hans kælegris, den 400 kilo-tunge Øffe, som nød en kold flaske Coca Cola, vakte begejstring hos gæsterne.

Mens han viste os rundt på gården, præsenterede Jesper Paulsen os for vores case opgave, som skulle præsenteres samme fredag, som var den sidste dag, vi ville have sammen med vores medstuderende.

Tirsdag eftermiddag havde Restaurant Krutski sponsoreret sandwichs til alle 20 studerende. Så alle kunne nyde deres sandwich, mens vi så travløb på verdens mindste travbane og heppede til den store guldmedalje.

Onsdag var udpeget til at være en ’slap-af-dag’, så her var der ingen aktiviteter planlagt. De studerende fra København ville dog gerne prøve at spise på Dong Fang, som er en kinesisk restaurant med buffet-tilbud, så der tog de ned og spiste sig mætte med de bornholmere, som valgte at slutte sig til gruppen.

Torsdag var en dag, som mange havde set frem til; bowling og buffet i Rønne Bowlingcenteret! Vi mødtes ved bowlingcenteret omkring klokken 18 og fandt sko frem og begyndte på den sponsorerede times bowling med stor glæde og entusiasme. Og fordi at der ikke var mange ude om aftenen på en hverdag, fik vi tilbudt at vi kunne fortsætte vores bowlingsjov, efter at vi havde spist.

Buffeten bestod af salatbar, lunt brød, kylling, laks, steaks, pomfritter, to slags sauce og små kartofler, skyllet ned med gode tilbud på store fadøl og sodavand, efterfulgt af alt den softice, vi kunne spise og så ned og bowle videre, denne gang i disko lys, lige til de lukkede omkring klokken 23.00.

Fredag var det præsentationsdag af vores færdige projekt for vinbonden Jesper Paulsen. Bagefter sponsorerede han en let frokost og vi betalte så selv for vores drikkelse.

Og med disse ord takker serviceøkonomerne af for denne gang.