Fuldt hus til første Coding Pirates

Tirsdag den 1. september var der leben, leverpostej og programmering på programmet, da Cphbusiness for første gang lagde hus til initiativet Coding Pirates, der arbejder for at vække en IT-interesse i børn og unge.

09. september 2015

Op mod 75 deltagere inklusiv frivillige undervisere mødtes på Cphbusiness Lyngby, da Microsoft, som normalt lægger lokaler til, er ved at flytte fra Hellerup til Lyngby.

Flere af de frivillige undervisere er IT-undervisere fra Cphbusiness og mange af børnene er 6-7 år gamle, fortæller Peter Bjerregaard.

Han underviser til daglig på professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship på Cphbusiness Lyngby og står bag at have fået Coding Pirates til Nørgaardsvej.

- Børnene deltager i workshops af 4-6 ugers varighed, hvor de så kan vælge at arbejde med web, LEGO Mindstorm, programmering eller andet, fortæller han.

Med mange børn følger også lidt praktik.

- Vi måtte jo sørge for lidt snitter med leverpostej til dem. De bliver jo sultne, sådan nogle, siger Peter Bjerregaard, der på baggrund af den massive tilmelding gerne ser, at der vedbliver med at være en Coding Pirates-afdeling i samarbejde med IT-uddannelserne på Cphbusiness i Lyngby.

Coding Pirates bliver afholdt hver tirsdag. Læs mere om Coding Pirates på codingpirates.dk.