Hvorfor sidde derhjemme alene?

Sådan spørger de to iværksættere, Mads Vedsø og Emil Hamann, der står bag smartphoneapp’en Nearby You, der netop er blevet klar til den brede befolkning.

11. september 2015

App’en er løsningen på et problem, de selv stod i efter en koncert på en hverdagsaften tilbage i maj 2014.

- Vi ville gerne videre ud i byen, men hvem andre var også i byen?, siger Mads Vedsø.

I stedet for at tage i byen endte det med, at de to stiftere tog hjem og brugte hele natten på at brainstorme på den idé, der nu er tilgængelig for brugere i hele verden.

Konceptet er klart; med Nearby You kan brugeren møde andre mennesker i byen og samtidig modtage personlige tilbud fra barer i nærheden.

En kvart million og et helt år

App’en baserer sig på spontanitet og lysten til at møde nye mennesker. For nattelivets barer giver den mulighed for at markedsføre sig direkte til mulige kunder, der befinder sig lige i nærheden.

Det gik stærkt med at udvikle idé og design til app’en, men de to stiftere havde håbet, at en brugbar version var klar til offentligheden tidligere på året.

- Vi troede ikke, at det var så omfattende at lave en app, siger Mads Vedsø.

Mads Vedsø har en baggrund som markedsføringsøkonom og snart professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness, mens Emil Hamann har en handelsbaggrund og er ved at uddanne sig til lærer.

De to stiftere har fået app’en udviklet i Vietnam, og det har ikke været billigt. Tilsammen har de skudt 250.000 kr. i projektet, hvoraf langt hovedparten er gået til programmeringen. Den oprindelige tidsplan har dog ikke holdt stik.

- Den skulle have været færdig i januar, siger Emil Hamann.

For stifterne var ventetiden lang, ikke mindst fordi de ikke har kunnet foretage sig ret meget for at drive projektet fremad i den tid, hvor app’en blev programmeret.

- Det har været meget svært at lave aftaler pga. forsinkelserne, siger Mads Vedsø, der fortæller, at de har prøvet at lave aftaler, der ikke er blevet til noget, fordi de simpelthen ikke har haft produktet færdigt.

Nu er app’en dog køreklar, og samtidig glæder Mads Vedsø og Emil Hamann sig over, at de nu har fået en udvikler med som en fast del af holdet. Det gør kommunikationen meget nemmere, når man er i samme rum, fortæller de.

Global og lokal på samme tid

Fredag den 11. september 2015 holder Nearby You lanceringsfest i København. App’en har været offentlig tilgængelig i en måneds tid, men det er først nu, de markedsfører den bredt.

Mads Vedsø og Emil Hamann satser meget på de studerende på Cphbusiness som første store gruppe, der skal tage Nearby You til sig. Selvom app’en er lavet til nemt at kunne lanceres globalt, så tænker gruppen bag meget i byer og i campusser.

Af samme grund er Lasse Just en del af holdet. Han bor i Cambridge, hvor han studerer, og han undersøger markedet i universitetsbyen, der har meget potentiale for Nearby You. I september har han fået mulighed for at bruge nogle dage sammen med stifterne, inden han tager tilbage.

På Cphbusiness har Mads Vedsø og Emil Hamann bl.a. udbredt kendskabet til app’en - og samtidig fået input - ved at fungere som casevirksomhed på forløb for studerende på både Cphbusiness Nørrebro og på Cphbusiness Søerne.

Godt netværk i Inkubatoren

Mads Vedsø og Emil Hamann er nogle af dem, der har fået plads i Inkubatoren på Cphbusiness Søerne. Der har de været i et halvt år, og det har hjulpet dem meget, fortæller Mads Vedsø.

- Det er fedt at have det netværk. Hver eneste gang, man har et dilemma, er der nogen, der har prøvet det før. Og nu kan vi efterhånden også hjælpe andre, siger han.

I Inkubatoren deles der nemlig erfaringer og kontakter på kryds og tværs. Uanset om det er designere, webudviklere eller andet, iværksætterne skal bruge, så er der altid nogen, der har en god kontakt, fortæller Emil Hamann.

Foto: Emil Hamann (tv.) og Mads Vedsø (th.) har stiftet Nearby You mens Lasse Just (midt.) er blevet en del af holdet senere.