Cphbusiness finder årets praktikophold

For andet år i træk sætter Cphbusiness fokus på udbyttet af praktikopholdene.

11. marts 2016

Årets Cphbusinesspraktik

Årets Cphbusinesspraktik 2015/2016 hylder praktikanterne, praktikvirksomhederne og ikke mindst det fælles udbytte ved at kåre det bedste praktikophold i studieåret efterår 2015 til forår 2016.

Når de studerende dimitterer fra Cphbusiness, så har de allerede en værdifuld erhvervserfaring i bagagen. Det match, der sker mellem virksomhed og studerende, vil erhvervsakademiet gerne fremhæve.

- Det er en helt central del af den uddannelse og de kompetencer, de studerende erhverver sig gennem os. Vi kan se, hvordan praktikopholdene giver et godt afsæt for en karriere, og det vil vi gerne sætte fokus på igen i år, siger Ole Gram-Olesen, rektor på Cphbusiness.

Idéen med at kåre det bedste praktikophold har fået tag i resten af landets erhvervsakademier. Vinderen af Årets Cphbusinesspraktik forsætter nemlig i år til en national konkurrence sammen med en vinder fra hvert af de andre otte erhvervsakademier i Danmark. Her findes vinderen den 7. juni.

En cadeau til praktikvirksomhederne

Hvert år er over 2.000 studerende fra Cphbusiness i praktik, og det betyder, at der er et stort antal virksomheder, som gør en stor indsats for at praktikken bliver en god faglig og personlig oplevelse.

Det er de studerende, der nominerer deres eget praktikophold, for tanken bag Årets Cphbusinesspraktik er at give de studerende en mulighed for at give deres praktikvirksomhed et klap på skulderen – og det var der over 100 studerende, der valgte at gøre, da prisen sidste år blev stiftet af Cphbusiness.

- Vi var enormt glade for at se, hvordan de studerende tog imod muligheden for at give en cadeau til deres praktikvirksomheder og ikke mindst for at læse de indgående beskrivelser af praktikophold, der har flyttet de studerende fagligt og personligt, siger Ole Gram-Olesen.

Til gavn for begge parter

Samspillet med erhvervslivet er det centrale omdrejningspunkt for de danske erhvervsakademier og ikke mindst for Cphbusiness. Når over 2.000 studerende kommer i praktik hvert år, så er det ikke kun den enkelte studerende, der får noget ud af det.

Virksomheden får også en unik mulighed for at se sig selv gennem et nyt sæt øjne og blive inspireret, forklarer Ole Gram-Olesen.

- Når vi sætter fokus på det gode praktikforløb, så er det også for at inspirere virksomhederne til at udnytte potentialet fuldt ud i at have en studerende fra en videregående uddannelse i praktik, siger han.

Fakta: Årets Cphbusinesspraktik

De studerende indstiller den virksomhed, de har været i praktik i. De vurderer forløbet inden for:

  • personlig og faglig udvikling;
  • den sociale oplevelse;
  • at gøre viden til værdi.

Det er frivilligt at indstille éns praktikvirksomhed.

De studerende har været i praktik på enten en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse i efteråret 2015 eller foråret 2016.

Den endelige vinder af Årets Cphbusinesspraktik kåres af en jury onsdag den 11. maj. Juryen er sammensat af repræsentanter fra uddannelsesinstitutioner, erhvervslivet og studenterorganisationen på Cphbusiness.

Vinderen af Årets Cphbusinesspraktik går videre til en national konkurrence for alle landets ni erhvervsakademier, der går under navnet Årets Erhvervsakademipraktik.

Vinderen fra hvert erhvervsakademi skal dermed konkurrere mod hinanden og præsentere deres praktikophold for en national jury den 7. juni.